Politika

Ficovi napadli ochranku a rozmlátili auto: "Niekto by ho mal zabiť," povedal útočník!

Roberta Fica ešte pred začiatkom ohláseného protestu odviedla polícia. Krátko po prepustení ho čakalo nemilé prekvapenie.

Ilustračný obrázok k článku Ficovi napadli ochranku a rozmlátili auto: "Niekto by ho mal zabiť," povedal útočník!
5
Galéria
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Líder opozičného Smeru-SD Robert Fico zažil poriadne krušné chvíle. Nielen, že bol obvinený z podnecovania, no krátko po prepustení z policajného oddelenia musel jeho tím čeliť aj vyčíňaniu útočníka.

Útok slzným plynom

Ako informoval portál tvnoviny.sk, vo štvrtok 16. decembra zaútočil 37-ročný muž na jedného z členov ochranky Roberta Fica.

„K incidentu došlo krátko po prepustení Roberta Fica z policajného oddelenia. Maskovaný muž začal vraj slzným sprejom útočiť na šoférov smeráckej flotily ako aj na ochrankára podpredsedu národnej rady," informujú tvnoviny.sk.

Útočník mal aj poškodiť auto, v ktorom sa vozí líder Smeru-SD. Roberta Fica následne odviezli spred policajného oddelenia iným autom.

Prečítajte si tiež

Skončil v cele

Útočníka krátko po incidente chytili. Zadržaného muža zachytil štáb TV Markíza. „Niekto by ho mal zabiť! Čudujem sa, že z 5 a pol milióna ľudí sa nenájde nikto, kto by ho zrušil,“ odpovedal na otázku, či nemá rád Roberta Fica.

Po výsluchu skončil s obvinením. „V tejto súvislosti bolo začaté aj trestné stíhanie a to vo veci trestného činu výtržníctva a trestného činu poškodzovania cudzej veci. Muž bol následne umiestnený v cele policajného zaistenia," povedal policajný hovorca Michal Szeiff.

Muža, na ktorého zaútočili slzným plynom, privolanou záchrankou previezli na ošetrenie do nemocnice.

„Nebudem to komentovať. Predpokladám, že to asi nebol nejaký normálny človek, ale nejaký blázon," povedal na adresu útočníka krátko po incidente Robert Fico.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Objektívom: Robert Fico po zadržaní políciou neskrýval rozčarovanie
5
Galéria
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM