Politika

Ficovi nevonia ani súčasný premiér: Amaterizmus vlády pokračuje aj po výmene Matoviča

Smer-SD chce zbierať podpisy na iniciovanie mimoriadnej schôdze Národnej rady SR. Jej cieľom by malo byť vyslovenie nedôvery vláde.

Ilustračný obrázok k článku Ficovi nevonia ani súčasný premiér: Amaterizmus vlády pokračuje aj po výmene Matoviča
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Ak vláda SR neodpovie na elementárne otázky okolo nákupu vakcíny Sputnik V, „nepresných a nepotrebných testov za stovky miliónov eur“ a všetkých okolností súvisiacich s ich nákupom, Smer-SD začne zbierať podpisy na iniciovanie mimoriadnej schôdze Národnej rady (NR) SR. Jej cieľom by malo byť vyslovenie nedôvery vláde, informoval hovorca Smeru-SD Ján Mažgút.

Amaterizmus vlády

„Zbytočné plošné testovanie viedlo k zvýšenému počtu obetí ochorenia COVID-19 a nikoho to netrápi. Vláda kúpi za 35 miliónov eur totálne nepresné testy od Siemensu a nikoho to netrápi. Matovič privítal na letisku v Košiciach 200-tisíc vakcín Sputnik V, nikto nevie, koľko to stálo, kto to platil, kde je zmluva a čo s vakcínami bude. A nikoho to netrápi,“ uviedol šéf Smeru-SD Robert Fico.

Hovorí tiež o divadle okolo vakcíny Sputnik. Ak je funkčná a ľudia jej dôverujú, treba ju podľa Fica použiť. Rovnako apeluje, aby sa vysvetlili otázky okolo jej nákupu a obstarania. Šéf Smeru-SD zároveň opätovne kritizuje amaterizmus vlády, ktorý podľa neho pokračuje aj po výmene premiéra Igora Matoviča za Eduarda Hegera (obaja OĽANO).

Prečítajte si aj

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM