Politika

Fico: HANBA na tisíc rokov! Nevzdelaný daňový podvodník ide za ministra financií

Chaos podľa Fica bude pokračovať. Matovič bude podľa neho ako šéf rezortu financií rozhodovať o všetkom.

Ilustračný obrázok k článku Fico: HANBA na tisíc rokov! Nevzdelaný daňový podvodník ide za ministra financií
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Opozičná strana Smer-SD vyzvala prezidentku Zuzanu Čaputovú, aby zvážila vymenovanie doterajšieho premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) za ministra financií v zrekonštruovanej vláde. Predseda strany Robert Fico na pondelkovej tlačovej konferencii tiež poznamenal, že v novej pozícii bude mať Matovič ešte väčšiu moc ako doteraz.

Hanba na tisíc rokov

„Ak prezidentka toto podpíše, to je hanba na tisíc rokov. Nevzdelaný, jazykovo nezdatný, nepripravený, daňový podvodník ide za ministra financií,“ skonštatoval Fico. K Eduardovi Hegerovi (OĽaNO) ako budúcemu predsedovi vlády povedal, že jeho nominácia bude viesť k „ďalšiemu zníženiu kvality vládnutia“. Chaos podľa neho bude pokračovať.

Matovič bude podľa Fica ako šéf rezortu financií rozhodovať o všetkom. „Igor Matovič sa momentálne stal najmocnejším mužom na Slovensku, má v rukách nielen premiéra, ale aj celú vládu. Tí, čo sa tešili tomu, aké štátnické gesto urobil, sú totálne naivní,“ doplnil podpredseda strany a exminister financií Ladislav Kamenický. Zvedavý je tiež na to, ako sa Matovič vyrovná s plánom obnovy.

Matovič v nedeľu (28. 3.) informoval, že sa má pre vyriešenie koaličnej krízy na poste premiéra vymeniť s ministrom financií Hegerom. Ustúpil aj od požiadaviek voči partnerom. Hegera ako nového designovaného premiéra prijali aj koaliční partneri.

Prečítajte si aj

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM