Aktualizované Zo zahraničia

FOTO: Obrovská TRAGÉDIA v Berlíne! Auto vrazilo do ľudí, hlásia OSEM zranených

V západnej časti centra nemeckej metropoly Berlín vrazilo v stredu dopoludnia do davu ľudí vozidlo.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Obrovská TRAGÉDIA v Berlíne! Auto vrazilo do ľudí, hlásia OSEM zranených
10
Galéria
Zdroj: TASR/AP

Aktualizované 15:30 Nemecká polícia potvrdila, že vodičom auta, ktoré v stredu v Berlíne vrazilo do davu ľudí, bol 29-ročný muž nemecko-arménskeho pôvodu žijúci v hlavnom meste Nemecka.

Zatiaľ stále nie je jasné, či išlo o dopravnú nehodu spôsobenú pravdepodobne zdravotným stavom alebo o úmyselný čin. TASR informuje na základe správ agentúr DPA a AP.

Vo vážnom stave

Podľa hovorcu hasičov Adriana Wenzela boli ôsmi ľudia prevezení do nemocnice, pričom piati z nich sú v život ohrozujúcom stave. Na mieste prišla o život jedna osoba.

Agentúra DPA približuje, že zadržaný muž, ktorý šoféroval strieborné osobné vozidlo značky Renault Clio, najprv vyšiel na obrubník neďaleko rušného nákupného bulváru Kurfürstendamm na rohu ulíc Tauentzienstrasse a Rankestrasse, kde vrazil do skupiny ľudí, v ktorej boli prevažne tínedžeri.

Následne po zhruba 200 metroch jazdy opäť vyšiel na obrubník na ulici Marburger Strasse, kde napokon skončil vo výklade parfumérie.

Blízko minulej tragédie

Berlínska starostka Franziska Giffeyová na Twitteri uviedla, že tento incident ju „nesmierne znepokojil a šokoval“. „Spravíme všetko preto, aby sme dotknutým osobám pomohli,“ prisľúbila. Rovnako zdôraznila, že zaistí vyšetrenie tohto činu.

K tragickému incidentu došlo v blízkosti Pamätného kostola cisára Viliama I. (Gedächtniskirche) a bulváru Kurfürstendamm. Ide o lokalitu nachádzajúcu sa neďaleko námestia Breitscheidplatz, kde v roku 2016 počas vianočných trhov prívrženec IS vrazil kamiónom do davu ľudí, pričom 12 osôb prišlo o život a viac ako 70 utrpelo zranenia.

Neprehliadnite aj:

Auto narazilo do davu ľudí v Berlíne
10
Galéria
Zdroj: TASR/AP
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM