Juraj Ščerbík Regióny Regióny

Futbalisti Partizána od 9. septembra nevyhrali

Andraščík: Bude to ťažké, vieme akú máme 19-ku.

Ilustračný obrázok k článku Futbalisti Partizána od 9. septembra nevyhrali
Zdroj: Futbalnet.sk

DRUŽSTEVNÁ PRI HORNÁDE/ BARDEJOV. LídertabuľkyLo­komotíva Košice pokračuje vo vydarenej sérii. To sa ale nedá povedať o tíme Partizána Bardejov, ktorý od 7. kola z 9. septembra nevyhral. A narastá mu pasívne skóre 12:17. K štyrom prehrám a trom remízam pribudla v Družstevnej piata prehra s Lokomotívou.

Po rozohrávke boli domáci aktívnejší, no dostali sa do dvoch postavení mimo hry. V súbojoch nechýbal dôraz, Lokomotíva viac faulovala. Už po štvrťhodine Gáll otvoril skóre na 1:0. Partizán sa len ťažko dostával na dostrel, dokonca hráči ani raz netra li do priestoru brány. Aj po prestávke boli skúsenejší domáci z čela tabuľky usilovnejší.

Po štandardke ešte brankár Gmitter zvládol loptu. Lenže po ďalšom pokuse domácich už bolo v 55. minúte 2:0 z kopačky Ilinja. Pomôcť malo striedanie Verčimáka za Didika a Góra nahradil Grucu. Zlepšila sa aktivita v strede ihriská, no útočníci na hrote, Hamuľák so Staškom, sa nedokázali presadiť ani po kombináciách, ani strelecky. Kontaktný gól nedali ani po troch rohových kopoch v rade. Kedysi to bola silná zbraň Partizána.

Tréner Kuźma robí čo môže, v tomto zápase ale Partizán veľa chyboval. / Zdroj: Futbalnet.sk

Tréner a kapitán po zápase

Kormidelník Partizána Ryszard Kužma zopakoval, že jeho tím sa zodpovedne pripravuje na každý zápas. Často v zápase nastanú situácie, keď súper ľahko získa loptu i priestor a využije to na strelenie gólu.„Nepočítali sme s toľkými zbytočnými chybami v našej hre. Po jednej takej sme dostali prvý gól už v 15. minúte. Proti takému skúsenému súperovi nesmieme robiť takéto chyby. Bojovali sme, mali sme nejaké šance, no nepodarilo sa nám vyrovnať.

„Musíme hrať koncentrovane. Hráči veľmi ľahko strácajú loptu.“

Škoda, že po prestávke sme inkasovali na 2:0, to už bol problém. Musíme hrať koncentrovane. Hráči veľmi ľahko strácajú loptu a robia zbytočné chyby.“ Skúsený Vladimír Andraščík tak, ako videl nevyužité príležitosti, videl aj chyby v mužstve, ktoré nedokáže dávať góly. „Polčas sme trošku prespali, mali sme jednu, dve šance. Najväčšiu po Grucovej prihrávke nevyužil Hamuľák. Po malej domov sme ale dostali gól. Súper to vystihol. Domáci mali ešte jednu, dve dobré príležitosti, mohli dať gól. Hrali silový futbal, nakopávali na vysokého Horvátha, boli drzejší.“

„Aj druhý gól sme dostali taký hlúpy. Vystrelená lopta spoza hráča bola zle odkopnutá, následný pokus skončil v sieti. Po striedaní sme mali snahu, neboli to čisté šance, ale bolo to lepšie. Doma máme Podbrezovú, bude treba zabrať. No bude to ťažké, máme veľa mladých a vieme akú máme 19-ku. Každý si urobí názor.“

Lokomotíva Košice – Bardejov 2:0 (1:0)

Gáll, Ilinjo. Partizán: Gmitter – Jacko, Staš, Piter-Pangrác, Belunek, Andraščík, Gruca (60. Góra), Ivanko-Macej, Didik (55. Verčimák), Hamuľák (85. Ľalík), Staško.

Zdroj: Bardejovský Reportér
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM