Juraj Ščerbík Regióny Regióny

Futbalisti Partizána odštartovali druhú ligu

Futbalisti Partizána odohrali už dva ligové zápasy, so Spiškou Novou Vsou a Zvolenom.

Ilustračný obrázok k článku Futbalisti Partizána odštartovali druhú ligu
Zdroj: Peter Cingeľ

BARDEJOV/ZVOLEN. Na úvodné stretnutie v utorok 29. júla sa prišlo pozrieť 800 divákov, ktorých potešili štyri góly Partizána Bardejov v sieti FK NOVES Spišská Nová Ves.

Kuźma vyzval do práce

Partizán Bardejov prevzal pod svoju taktovku pred dvomi mesiacmi poľský tréner Ryszard Kuźma a premiéra ho potešila: „Po zápase som spokojný, ale v priebehu nám chýbal pokojný prístup. Hrali sme nervózne, chýbala trpezlivosť. Záver polčasu bol rozhodujúci, po góle boli hráči pokojnejší a druhý polčas bol podľa našich plánov. Veľa sme pracovali nad štandardkami, do ideálu je však ešte ďaleko, máme ale dobré príležitosti. Tréningová práca v príprave priniesla dobrý výsledok. Pre mňa sú novými v mužstve nielen tí, ktorí sa prvýkrát dostali do kádra, ale celé mužstvo. Musíme ešte popracovať nad činnosťou dvojice Hamuľáka so Staškom na hrote. Obaja budú mať dostatok príležitosti na strelenie gólov. Český „Honza“ Staško je typickým koncovým hráčom. Gruca sa vrátil z Popradu a už v 1. polčase mohol dať gól, asi to ani nebol ofsajd. Veľmi sa chcel presadiť, podarilo sa mu to. Spoznávam slovenský futbal, je pre mňa novinka.“

Berežný s gólovou vizitkou

Po skončení dorasteneckej kategórie v drese Partizána sa Dávid Berežný päť rokov zdokonaľoval v Bratislave, Taliansku (Calcio) a Česku (Frýdek-Místek). Teraz je kmeňovým hráčom Liberca. „Bolo to v období, keď som hral v 19-ke dorastu a udržali sme sa v súťaží. Skúsenosti vonku boli vydarené, či už v osobnom živote, ale aj futbalovom. Vrátil som sa, lebo sa doma udiali zmeny. Mal som viacero ponúk, no príchod nového trénera i vízie klubu ma oslovili. To, čo sme ukázali v prvom zápase, to je výsledok práce trénera. Sme tu profesionáli, vonku je to bežné, že v nahustenom programe by sme nemali mať problémy. Je tu skupina mladých odchovancov, aj ja som takto začínal. Bardejov ponúka výborné podmienky, aby sa posunuli vyššie.“

Štatistika

Partizán Bardejov – FK NOVES Spišská Nová Ves 4:0 (1:0). Góly: 43. Berežný, 68. Hamuľák, 75. Staško, 82. Gruca. Bardejov: Gmitter – Andraščík, Berežný, Pangrác-piter, Belunek, Grohoľ, Jacko, Ivanko-Ma- cej (87. Ľalik), Hamuľák, Staško (81. Verčimák), Gruca( 83. Pataroša).

Bod pod Pustým hradom

V sobotu 5. augusta sa v 2. kole vo Zvolene Partizán gólovo nepresadil a duel skončil nerozhodne 0:0. V úvode sa Šarišania v najsilnejšom zložení sústredili na kontrolu hry v strede ihriska. Domáci boli chvíľami iniciatívnejší a pokúšali sa strelecky prekvapiť bardejovského brankára. V horúcom počasí obom tímom viac vyhovoval vyrovnanejší priebeh. Nakoniec, sa len okolo 400 divákov, ani gólu nedočkalo. Len škoda, že napomenutie ŽK si domov priviezli Ivanko-Macej a Hamuľák. V čele tabuľky sú Poprad a Skalica s dvomi víťazstvami.

MŠK Zvolen – Bardejov 0:0

Zostava Partizána: Gmitter – Andraščík, Berežný, Pangrác, Belunek – Macej (69. Pataroča), Grohoľ (75. Verčimák), Jacko, Gruca – Hamuľák, Staško. Ďalšie výsledky 2. kola: Lipt. Mikuláš – Sp. Nová Ves 0:0, Bratislava – Sereď 2:1, Komárno – Šamorín 2:1, Nové Mesto n/Váhom – Skalica 1:2, Poprad – Lok. Košice 2:0. Po našej uzávierke v nedeľu večer 6.augusta hrali Podbrezová B – Pohronie, Trebišov – Žilina B. Z programu 3. a 4. kola: Sobota 12.8. o 17.: Partizán – Poprad, 4. kolo 19.8.: Bratislava–Bardejov.

Zdroj: Bardejovský Reportér
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM