Barbara Dallosová Správy Zo Slovenska

Harabinov rekreačný dom odrazu ZMIZOL: Prezidentský kandidát tvrdí, že sa zbúral SÁM

Na Štefana Harabina sa valia obvinenia z toho, že pri búraní nehnuteľnosti obišiel úrady. On má však svoju verziu.

Ilustračný obrázok k článku Harabinov rekreačný dom odrazu ZMIZOL: Prezidentský kandidát tvrdí, že sa zbúral SÁM
Zdroj: TASR

Okolo bývalého predsedu Najvyššieho súdu, exministra a prezidentského kandidáta Štefana Harabina býva rozruch pomerne často. Harabin len prednedávnom ohlásil opätovnú prezidentskú kandidatúru. Po posledných voľbách, v ktorých neuspel, tvrdil, že napriek tomu vyhral. Tento výrok postupne zľudovel.

Len kopa sutín

Najnovšie sa meno Štefana Harabina skloňuje v súvislosti s jeho rekreačnou nehnuteľnosťou. Dvojpodlažný dom stál v katastri obce Dunajská Lužná, už po ňom však niet ani stopy. Či bola stavba odstránená legálne, nie je celkom jasné. Na prípad upozornila Televízia Markíza.

Starosta Dunajskej Lužnej Štefan Jurčík pre televíziu uviedol, že Harabin nemal búracie povolenie a do dneška oň ani nepožiadal. Exminister vraj rovnako nemá ani stavebné povolenie.

Harabinovo vysvetlenie

Majiteľ domu sa tvrdeniam, že obišiel úrady, bráni. Podľa Štefana Harabina povolenie nebolo potrebné, keďže dom sa zbúral sám.

„Plánovať búranie môžete vtedy, keď chcete búrať, ale keď niečo spadne, tak vy to neviete naplánovať, kedy to spadne. A vtedy nemôžete plánovať búranie. Tak, ako nemôžete vedieť, či bude korona v decembri,“ cituje ho Markíza.

Ozvali sa však hlasy, ktoré Harabinovi za pravdu nedávajú. Ako pre televíziu uviedol Jozef Štora z OZ Podpora správy, žiadna stavba sa v praxi nezrúti do poslednej tehly a bez papiera to jednoducho nejde.

Starosta obce na základe zistení a informácií médií povedal, že nariadi stavebnému úradu vykonať štátny stavebný dohľad, aby preverili na mieste spomínané skutočnosti.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM