han Šport Hokej

Historický MOMENT pre Slovensko: Naši hokejisti sa v Kanade stali majstrami sveta! FOTO

Úspech ako hrom! Slovenskí amatérski hokejisti sa v Kanade stali svetovými šampiónmi v rybníkovom hokeji!

Ilustračný obrázok k článku Historický MOMENT pre Slovensko: Naši hokejisti sa v Kanade stali majstrami sveta! FOTO
16
Galéria

Hokej je na Slovensku mimoriadne obľúbeným športom, ktorý sa hlavne v minulosti hrával na zamrznutých jazerách či rybníkoch. No, a práve tak aj vznikla istá odroda hokeja, ktorá je u nás ešte „v plienkach“.

To však nebránilo bratislavskému tímu Frosty Shots dominovať na majstrovstvách sveta v rybníkovom hokeji. Tie sa tento rok konali v kanadskom meste Plaster Rock.

Vlani druhé miesto

V hlavnom turnaji sa zúčastnilo 80 mužstiev z celého sveta, medzi ktorými nechýbali ani tímy zo Slovenska. Tajným favoritom bolo mužstvo z hlavného mesta Slovenska, ktoré má pod palcom Miroslav Merschitz. Okrem neho si dres tohto mužstva obliekol ešte Dávid Diškanec, Branislav Fábry a bratia Lukáš Mucha a Ján Mucha.

Vlani totiž Frosty Shots obsadili druhé miesto.

Nakoniec sa to chalanom, ktorí hrávajú v RAHL (Ružinovská amatérska hokejová liga) podarilo, keď v dramatickom finále zdolali o jediný gól českého súpera!

Pravidlá hry

Rybníkový hokej je staronová forma ľadového hokeja. Veľmi sa aj podobá hokeju, na ktorý sme zvyknutí. Hrá sa však oveľa jednoduchšie, a čo je podstatné, hrá sa na prírodne zamrznutej ploche. Hracia plocha je o niečo menšia a užšia ako je tá v ľadovom hokeji.

Mantinely tam nie sú, puku zabráni vyjsť mimo plochu prírodná kopa snehu.

Bránka je vysoká len pár centimetrov, aby strely nešli príliš vysoko. Za bránkami nie sú teda ani sieťky. Veľký dôraz sa kladie na korčuľovanie, techniku a rýchlosť. Oveľa menej je to o streľbe a hre do tela. Treba pripomenúť, že sa hrá štyria proti štyrom.

Môže vás zaujímať:

Slováci sa stali majstrami sveta v rybníkovom hokeji
16
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM