han Hokej

Historický OKAMIH v našom hokeji: Taký mladý tím sme ešte NIKDY na šampionát neposlali!

Týmto chalanom budeme fandiť na MS v hokeji v Lotyšsku! Kouč hokejovej reprezentácie Craig Ramsay oznámil záverečnú nomináciu. Kto sa do nej vošiel?

Ilustračný obrázok k článku Historický OKAMIH v našom hokeji: Taký mladý tím sme ešte NIKDY na šampionát neposlali!
Zdroj: TASR/SZĽH - Andrej Galica

Do záverečnej nominácie slovenskej hokejovej reprezentácie pre majstrovstvá sveta v Rige sa nedostali obranca Patrik Koch a útočníci Patrik Hrehorčák a Pavol Regenda. Dvadsaťosemčlenný káder oznámil v sobotu generálny manažér SR Miroslav Šatan.

Vedenie reprezentácie, na ktorej čele je Kanaďan Ramsay, spolu s realizačným tímom odletí v nedeľu predpoludním do dejiska šampionátu s tromi brankármi, desiatimi obrancami a pätnástimi útočníkmi.

Nikto už nepríde

Ako informuje oficiálna stránka slovenského hokeja, tréneri obsadili všetkých 28 voľných miest na súpiske pre majstrovstvá sveta, čo znamená, že tím je kompletný a nikto už doň nepribudne. Ani v strede týždňa avizovaný útočník Adam Ružička, ktorý sa rozhodol zotrvať v zámorí a čakať na súťažný debut v NHL v drese Calgary.

„Slovensko posiela na majstrovstvá sveta v rámci elitnej kategórie historicky najmladší tím. Jeho vekový priemer je 24,75 rokov. Dosiaľ sa nikdy nestalo, že by výprava spod Tatier mala na šampionáte medzi elitou nižší priemer ako rovných 25 rokov, s ktorým hrala na MS 2001,“ píše hockeslovakia.sk

Niečo viac z tém, ktoré hýbu Slovenskom

Nominácia slovenskej reprezentácie na MS v Rige:

brankári: Július Hudáček (Spartak Moskva), Branislav Konrád (HC Olomouc), Adam Húska (Hartford Wolf Pack)

obrancovia: Samuel Kňažko (TPS Turku), Šimon Nemec (HK Nitra), Daniel Gachulinec (HC 07 Detva), Mário Grman (SaiPa Lappeenranta), Adam Jánošík (IK Oskarshamn), Martin Gernát (HC Oceláři Třinec), Mislav Rosandič (Bílí Tygři Liberec), Martin Bučko, Marek Ďaloga (obaja HC Dynamo Pardubice), Michal Ivan (HKM Zvolen)

útočníci: Juraj Slafkovský (TPS Turku), Martin Faško-Rudáš (HC 05 Banská Bystrica), Adrián Holešinský (HK Nitra), Matúš Sukeľ (HC Sparta Praha), Adam Liška (Severstaľ Čerepovec), Peter Cehlárik, Marek Hrivík (obaja Leksands IF), Michal Krištof (Kärpät Oulu), Róbert Lantoši (Providence Bruins), Pavol Skalický, Kristián Pospíšil (obaja Lukko Rauma), Marián Studenič (New Jersey Devils), Miloš Kelemen (HKM Zvolen), Miloš Roman (HC Oceláři Třinec), Dávid Buc (iClinic Bratislava Capitals).

Aj toto vás môže zaujať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM