TOS Cestovanie

HIT leta u susedov? Blízko NAŠICH hraníc premenili bývalý kameňolom na poľské Maldivy!

Poliaci využili bývalý kameňolom a premenili ho na unikátne miesto, ktoré miestni nazývajú malé Chorvátsko či poľské Maldivy.

Ilustračný obrázok k článku HIT leta u susedov? Blízko NAŠICH hraníc premenili bývalý kameňolom na poľské Maldivy!
Zdroj: Facebook.com/Kraków PL-Bogusław Świerzowski

Park Zakrzówek je unikátny projekt, ktorý sa u našich susedov teší veľkej popularite. Ako informuje server Tvn24.pl, bývalý lom už predtým využívali domáci aj turisti, pričom však skoky do vody sa často končili tragicky.

Bazény aj pláž pre psov

Po novom tam Poliaci vybudovali široké chodníky, resp. móla a päť bazénov s hĺbkou od 40 centimetrov do dvoch metrov. Na kúpanie tak môžete využiť na jednom mieste prírodu aj bazény. Vodu obklopujú vysoké útesy, čo miestu dodáva naozaj parádny nádych. A to práce na projekte ešte nie sú úplne hotové. Po ich ukončení chcú sprístupniť dokonca aj pláž pre psov.

Miesto sa zároveň stalo bezpečnejším, keďže na kúpajúcich budú až do konca leta dohliadať plavčíci. Využitie vodnej plochy mimo bazénov je však na vlastnú zodpovednosť.

Nájdete tam tiež Centrum vodných športov či lezecké steny. Zaujímavosťou je, že vstup je bezplatný, no je nastavený denný limit návštevníkov a to na tisíc.

Neďaleko slovenských hraníc

Dobrou správou pre Slovákov, ktorí radi spoznávajú nevšedné miesta je, že Park Zakrzówek sa nachádza neďaleko nás. Nájdete ho hneď pri Krakove. Vlastníkom areálu je mesto, pričom projekt vznikol v rámci participatívneho rozpočtu.

Článok pokračuje pod fotogalériou.

Park Zakrzówek, nová turistická atrakcia pri Krakove
10
Galéria

Ako to už býva, nie všetci sú z tejto novinky nadšení. Poniektorým prekáža zásah do miesta, ktoré už bolo atraktívne aj predtým a jeho propagácia, ktorá láka množstvo ľudí.

Okrem toho niektorí navyše spochybňujú bezpečnosť, podľa nich zabezpečenie skál bývalého kameňolomu sieťami nestačí. Faktom však je, že tragédie na tomto mieste sa odohrali z iných príčin a nie kvôli padajúcim úlomkom skál.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM