Milan Hanzel Šport Hokej

Hokejista Slovana vyrába doma rúška: ZADARMO ich rozdáva do nemocníc alebo vodičom MHD!

Hokejový útočník bratislavského Slovana a slovenskej reprezentácie Radovan Puliš sa rozhodol, že aj on podá pomocnú ruku v boji s koronavírusom.

Ilustračný obrázok k článku Hokejista Slovana vyrába doma rúška: ZADARMO ich rozdáva do nemocníc alebo vodičom MHD!
Zdroj: archív Radovana Puliša

Už je to niekoľko dní, čo sa vedenie najvyššej hokejovej súťaže rozhodlo, že nielen túto sezónu preruší, ale aj zruší. Hráči tak majú predčasné voľno a podobne ako ostatní ľudia, aj oni trávia dni doma a snažia sa prečkať boj proti koronavírusu. Lenže, Radovan spolu s manželkou Martinou nesedia len tak, ale rozbehli výrobu rúšok!

Šijú ich doma

„Verím, že túto situáciu nikto nepodceňuje a trávite čas väčšinou doma. Ak aj chodíte von, tak sa chráňte rúškami. Keďže máme veľa voľného času, tak sa venujeme dobrej veci a šijeme ich. Pomáhame tak ľuďom, ktorí ich nemajú alebo ich potrebujú,“ povedal Puliš pre dnes24.sk. Šikovný útočník ich už stihol rozdať stovky.

Šikovné ruky manželky

U Pulišovcov má dohľad nad šijacím strojom pani Martina. „Nie, ja radšej nešijem, to by dopadlo,“ smeje sa Radovan a dodáva: „Funguje to u nás tak, že ja meriam látku a strihám šnúrky. Šije moja manželka.“

Prečo sa na to dali?

Je zaujímavé, ale zároveň šľachetné, že sa rodina hokejistu rozhodla využiť voľný čas na pomoc iným. Na rade je teda otázka, čo ich viedlo k tomu, že do toho išli. „Manželka sa šitiu venuje, ale rúška doteraz nerobila. Aj tak sme sa však do toho pustili. No, a keď sa nám ich darilo šiť, tak sme ich rozdávali ďalej. Nepáči sa nám však, že sa z toho začal robiť biznis,“ vysvetlil Radovan.

Koho „zásobujú“?

Rúška sú v týchto dňoch mimoriadne žiadaný tovar, preto všade, kde sa s nimi objaví, je srdečne vítaný. Osobne napríklad zavítal na políciu v Žiari nad Hronom, aby rúška daroval členom policajného zboru, ktorí ich dennodenne využívajú priamo v uliciach.

„Najprv sme ich dávali známym alebo susedom, no už sme ich dali aj nemocniciam, vodičom v MHD, detským domovom alebo aj bezdomovcom,“ objasnil 28-ročný útočník.

Odkaz pre všetkých

Hokejista vie, že nepríjemné opatrenia spojené s vírusom COVID-19, sú potrebné. „My von chodíme len v nutných prípadoch alebo keď ideme zaniesť rúška. Teraz musíme byť všetci ohľaduplní,“ skonštatoval Puliš. Domáca karanténa je pre mnohých náročná, tak sa po sociálnych sieťach začali šíriť rôzne výzvy. Aj Pulišovci sa rozhodli, že dajú „do obehu“ jednu svoju. „Je to pre tých, ktorí takisto šijú rúška. Môžu nahrať video a ukázať, za aký čas sa im jedno podarí ušiť,“ uzavrel Radovan Puliš.

Pulišovci šijú rúška
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM