Rastislav Búgel Hokej

Hokejový zväz ROZHODOL! Uvidíme hráčov z KHL na majstrovstvách sveta?

Padlo dôležité rozhodnutie! Výkonný výbor SZĽH informoval, či uvidíme hráčov z KHL na blížiacich sa majstrovstvách sveta.

Ilustračný obrázok k článku Hokejový zväz ROZHODOL! Uvidíme hráčov z KHL na majstrovstvách sveta?
Zdroj: TASR/František Iván

Výkonný výbor SZĽH sa na tohtotýždňovom zasadnutí zaoberal aj témou účasti hráčov z KHL v národnom tíme na nadchádzajúcich majstrovstvách sve­ta.

Právo reprezentovať

„Členovia VV konštatovali, že každý hokejista, ktorý vlastní slovenský pas a má požadovanú výkonnosť, má právo reprezentovať Slovensko na medzinárodných podujatiach,“ informuje SZĽH na svojom webe.

Vec je uzavretá

„Avšak vzhľadom na to, že súčasní slovenskí reprezentanti pôsobiaci v KHL z rôznych dôvodov – či už zdravotných, osobných, rodinných alebo iných, nie sú pred vrcholom sezóny k dispozícii pre potreby národného tímu, pre Výkonný výbor SZĽH a slovenskú reprezentáciu je táto téma pre majstrovstvá sveta 2024 uzavretá,“ dodáva zväzový web.

Na záver dodal ešte jeden odkaz: „Výkonný výbor verí, že trénerom sa podarí zložiť najsilnejší možný tím, ktorý na májových majstrovstvách sveta v Česku bude tešiť fanúšikov svojimi výkonmi, dá zabudnúť na rozdielnosť názorov v spoločnosti a spojí národ tak, ako sa mu to v minulosti viackrát podarilo.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

📍Stanovisko Výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja 👇

Posted by Hockey Slovakia on Friday, April 12, 2024
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM