Zo zahraničia

Holanďania sa s Rusmi nepárajú: Na základe sankcií im ZHABALI 14 jácht!

Holandské colné úrady na základe sankcií zavedených voči Rusku zhabali v niekoľkých lodeniciach 14 jácht vrátane 12, ktoré boli ešte vo výstavbe.

Ilustračný obrázok k článku Holanďania sa s Rusmi nepárajú: Na základe sankcií im ZHABALI 14 jácht!
Zdroj: TASR/AP

Oznámil to v stredu holandský minister zahraničných vecí Wopke Hoekstra. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

„Plavidlá vzhľadom na súčasné opatrenia nemôžu byť doručené (majiteľom), presunuté či vyvezené,“ uviedol Hoekstra v liste holandskému parlamentu.

Tieto luxusné lode nemôžu opustiť krajinu pre sankcie zavedené voči Rusku, ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovu a oligarchom, píše webový portál NL Times.

Dvanásť nedokončených jácht bolo podľa holandskej vlády vo výstavbe v piatich lodeniciach v Holandsku a sú určené pre ruských používateľov. Na ďalších dvoch zaistených lodiach vykonávajú údržbu.

Hoekstra dodal, že tieto osoby nie sú na sankčných zoznamoch EÚ. Holandské úrady v spojitosti s vlastníctvom lodí vedú vyšetrovanie.

Európske a americké úrady už na základe sankcií zavedených po začiatku ruskej invázie na Ukrajinu zhabali niekoľko jácht spojených s ruskými magnátmi, pripomína AFP.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM