Zo zahraničia

HOROROVÉ chvíle počas plavby: Veľryba vymrštila do vzduchu loď plnú TURISTOV

Mala to byť pokojná plavba, ktorej cieľom bolo pozorovanie veľrýb. Všetko sa napokon v zlomku sekundy premenilo na drámu.

Zdroj: YouTube.com

Loď plná turistov sa pri pobreží Mexika vybrala na rutinnú plavbu za veľrybami. Zvedavci na palube malého plavidla však na výlet nikdy nezabudnú.

Loď totiž pravdepodobne narazila priamo do obrovského cicavca. Upozornil na to portál ladbible.com. Chvíle hrôzy, ktoré nasledovali, zachytila kamera. Video incidentu zverejnili mexické úrady.

Zranení pasažieri

Po náraze bola výletná loď vymrštená do vzduchu. Vo vode neďaleko mesta Baja California Sur skončilo viacero pasažierov, pričom šesť z nich sa zranilo.

Traja ľudia utrpeli pri nehode ľahšie zranenia, dvoch ďalších hospitalizovali v nemocnici. Úrady uviedli, že ďalšiu osobu, ktorá bola na palube lode, odviezol personál na ošetrenie na kliniku.

Prečítajte si tiež

Počet kolízií stúpa

Podľa hovorcu civilnej ochrany Benjamina Garcia prevádzkovatelia lode netušili, že veľryba bola v danej oblasti pod vodou: „Veľryba sa vynorila z mora a vymrštila loď, pričom niektorí cestujúci spadli do mora a utrpeli zranenia." Jeden z účastníkov nehody sa zranil ťažko.

Daná oblasť je považovaná za jedno z popredných svetových miest na pozorovanie veľrýb. V období od januára do apríla obýva jej vody takmer tucet rôznych druhov.

Mexické predpisy hovoria, že všetky pozorovacie lode musia v každom prípade dodržiavať bezpečnú vzdialenosť od veľrýb. Podľa Austrálskeho centra pre morské cicavce však počet kolízií medzi člnmi a veľrybami narastá.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie zaujímavé čítanie

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM