Milan Hanzel Šport Ostatné športy

HORÚCA AKTUALITA: Chystáte na Fialkovú do Česka? Nič sa nedá robiť, musíte zostať doma!

Zlý scenár sa naplnil! U našich západných susedov sa od 5. do 8. marca koná Svetový pohár v biatlone. Žiaľ, verdikt kvôli koronavírusu spravil škrt!

Ilustračný obrázok k článku HORÚCA AKTUALITA: Chystáte na Fialkovú do Česka? Nič sa nedá robiť, musíte zostať doma!
Zdroj: instagram

Obavy zo šírenia smrteľného vírusu sú každým dňom horšie a najnovšie sa opatrenia dotkli aj Českej republiky.

Biatlon bude, ale…

Svetový pohár v Novom Měste na Morave, ktoré sa nachádza neďaleko slovenských hraníc, síce nie je ohrozený, ale v hľadisku nebudú žiadny diváci. No, a tých tam zo Slovenska chodili tisíce! Rozhodla o tom Bezpečnostná rada štátu a vyhlásil to český minister vnútra Jan Hamáček.

Tri prípady nakazenia

V Česku sa cez víkend objavili totiž hneď tri prípady nakazenia koronavírusom. „Z môjho pohľadu je to rozhodnutie Bezpečnostnej rady a organizátori sa s tým musia vysporiadať. Vzhľadom k tomu, koľko ľudí malo na biatlon prísť, je to preventívne opatrenie a za mňa som žiadnu inú alternatívu nevidel,“ povedal pre český portál isport.blesk.cz Jan Hamáček.

Čakali až 30-tisíc ľudí denne

O biatlon je v tomto českom meste mimoriadny záujem, o čom sme sa presvedčili aj minulý rok, kedy tam okrem Paulíny Fialkovej žiarila ešte aj Nasťa Kuzminová. Obe boli hnané početným slovenským publikom. Teraz to bude však inak. Paulína a Ivona Fialkové spolu s ďalšími slovenskými pretekármi tak budú pretekať pred prázdnymi tribúnami. Česi hlásia aj veľké straty, veď sa predali vstupenky za približne 22 miliónov českých korún! Na Svetový pohár bolo zvedavých asi 30-tisíc fanúšikov, a to v každý deň podujatia! Dokopy sa tak očakávala návšteva vyššia ako sto tisíc!

V stredu sa rozhodne

Podľa všetkého by sa Svetový pohár mal uskutočniť a všetkých šesť pretekov by malo byť „odjazdených“. Tak aspoň hlásia z Nového Města na Morave, kde aj starosta Michal Šmarda apeloval, aby Bezpečnostná rada rozhodnutie neodkladala. Verdikt je zatiaľ taký, že preteky budú, no nedá sa vylúčiť zmena, keďže pliaga menom koronavírus môže dianie zmeniť hocikedy.

View this post on Instagram

Zde máte příspěvek na téma NMNM 💫 (např. co se sebou, kdy tam přijet, ubytování atd. ) ➡️ Rady od @draculovadcera 🤗 ▪️ Na závody je fajn přijet minimálně o dvě, tři hodiny dřív (myslím tím přímo do areálu). ▪️ Časová rezerva je dobrá minimálně ze dvou důvodů: můžete si projít stánky a něco si koupit a hlavně nebude tak plná tribuna, a čím výš, tím lepší výhled 😀 ▪️ Ze Žďáru nad Sázavou jezdí svozové busy, které vás dovezou až tuším k nemocnici, pak je to asi kilometr pěšky k aréně, stačí jít s davem. Svozový bus tam i zpět je zdarma. ▪️ Všude v aréně jsou šipky, trefíte všude. ▪️ Lidi jsou super, koneckonců, jsou to fandové biatlonu. ▪️ Budete tam několik hodin stát, takže doporučuji minimálně podvlíkačky pod džíny, nebo třeba kalhoty na běžky, teplou bundu a dobrý boty. ▪️ Se sebou určitě vstupenku 😀, něco na fandění, já si beru i to, co chci podepsat (fotky, kartičky), lihovku a fixy na textil, nechávám si podepisovat čelenku + pokud chcete nějakému závodníkovi něco dát 😊 ➡️ A S JAKÝM PŘEDSTIHEM SI KOUPIT UBYTOVÁNÍ V NMNM? 🏘 Nejčastější odpovědi na tuto otázku byly: ▪️ rok dopředu ▪️ rovnou s lístky ▪️min. půl roku dopředu Vím, že teď už je na to pozdě, ale tak třeba vám to pomůže do dalších let ✨ ➡️ Nějaké mé rady 😁 ▪️ Pokud jedete do NMNM autem, tak se nemusíte bát, že nezaparkujete nebo že žádné parkoviště nenajdete. Hned jak vjedete do NMNM, tak vás to bude směrovat k nejbližšímu parkovišti a tam najdete vždycky místo. Mají to dobře zorganizované 😉 ▪️ Nezapomeňte si nabít mobil a vyprázdnit si paměť v mobilu, protože určitě si budete chtít vše vyfotit nebo natočit 😁 Pokud máte nějaké další tipy nebo otázky, tak určitě vše napište do komentářů 😎 #biathlon #czechbiathlon #biathlonfamily #novemestonamorave #czechrepublic #NMNM20 #ceskybiatlon #ceskybiatlonfanpage #fandimebiatlonu #czechteam #thebestteam (📷: @cesky.biatlon.official )

A post shared by 💙 ČESKÝ BIATLON FANPAGE 💙 (@cesky_biatlon) on

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM