Rastislav Búgel Technológie

Hrozí úplný KONIEC českých staníc? Slováci prídu o ďalší obľúbený televízny kanál!

Česká televízia začala slovenským operátorom posielať výzvu na odstránenie jednej zo staníc. Vyzerá to tak, že to môže byť len začiatok.

Ilustračný obrázok k článku Hrozí úplný KONIEC českých staníc? Slováci prídu o ďalší obľúbený televízny kanál!
Zdroj: pixabay.com

Zdá sa, že slovenských televíznych divákov čakajú ťažké časy. Ako s odvolaním sa na operátora UPC informoval portál vosveteit, Česká televízia (ČT) začala slovenským operátorom rozosielať výzvu, aby zo svojich ponúk odstránili stanicu ČT Šport.

Podľa UPC nemajú operátori inú možnosť, ako tejto požiadavke vyhovieť, keďže ide o výzvu zo strany prevádzkovateľa.

„Zdá sa, že hrozba úplného zákazu šírenia vysielania aj ďalších staníc Českej televízie je nielenže reálna, ale bude logicky nasledovať," cituje portál správu UPC určenú médiám.

Hovoria o intenzívnych snahách

„Spoločnosť UPC vníma túto výzvu a jej načasovanie za aktivitu koordinovanú niektorými slovenskými vysielateľmi, ktorých cieľom je odstrániť konkurenciu v podobe českých staníc pre ich obľúbenosť a značnú sledovanosť slovenskými divákmi. V ostatnom čase sme svedkami intenzívnych snáh, aby slovenskí diváci prišli o prakticky všetky české stanice. Je však zvláštne, ak sa súčasťou týchto aktivít stáva už aj verejnoprávna Česká televízia. Stanice Českej televízie majú slovenskí operátori vo svojej ponuke už roky a ČT nikdy doteraz nevyvíjala žiadne kroky smerom k ich vypnutiu,“ informoval operátor s tým, že UPC sa bude snažiť robiť všetko, čo je v jeho silách, aby udržal české stanice v ponuke.

Ako situáciu vnímajú ďalší operátori? Dozviete sa to na druhej strane!

Prečítajte si tiež

Zdroj: Twitter.com/FL360aero
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM