han Zo Slovenska

HROZIVÉ pády cyklistov zamestnali záchranárov: Muž skončil v BEZVEDOMÍ, žena v sanitke, FOTO

Nedeľa plná zásahov! Horskí záchranári boli po včerajšej tragédii v Malej Fatre znovu v pohotovosti a dnes (28. 5.) mali dva výjazdy.

Ilustračný obrázok k článku HROZIVÉ pády cyklistov zamestnali záchranárov: Muž skončil v BEZVEDOMÍ, žena v sanitke, FOTO
5
Galéria

Na Malinôm Brde

Horskí záchranári pomáhali v nedeľu najprv v stredisku Malinô Brdo cyklistovi, ktorý si poranil ruku a po páde ostal v krátkom bezvedomí na cyklisticko-zjazdovej trati. Horská záchranná služba (HZS) o tom informovala na svojom webe.

Na pomoc mu vyrazili dvaja záchranári HZS z Donovál na terénnom vozidle a o súčinnosť požiadali aj posádku Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) z Banskej Bystrice.

„Na miesto zásahu vysadili pomocou palubného navijaka lekára VZZS a záchranára HZS. Zranenému poskytli neodkladnú zdravotnú starostlivosť. Záchranári HZS z Donovál pomohli pacienta transportovať vo vákuovom matraci na miesto, kde ho mohla vyzdvihnúť letecká technika,“ uviedla HZS.

Pacienta s lekárom VZZS evakuovali z terénu palubným navijakom. „Po medzipristátí na heliporte strediska Malinô Brdo ho letecky transportovali do Vojenskej nemocnice v Ružomberku na ďalšie vyšetrenia,“ dodala HZS.

Pri Červenom Kláštore

To však nebolo všetko, pretože v podvečerných hodinách bola Horská záchranná služba požiadaná o pomoc znovu.

„Pre 30-ročnú cyklistku zo Španielska, ktorá si v oblasti Červeného Kláštora pádom z bicykla spôsobila tržné poranenie tváre a mnohopočetné povrchové poranenia. Záchranári HZS ženu ošetrili a následne ju terénnym vozidlom transportovali k sanitke RZP, s ktorou pokračovala na ďalšie ošetrenie do nemocnice,“ uviedla záchranári na svojom webe.

Ďalšie aktuálne témy

Horskí záchranári mali plné ruky práce
5
Galéria
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM