han Zo zahraničia

HRÔZOSTRAŠNÉ zábery na rútiaci sa most: Z miesta katastrofy hlásia DESIATKY mŕtvych!

Najmenej 40 ľudí zahynulo a množstvo ďalších utrpelo zranenia po páde visutého mosta do rieky v západoindickom štáte Gudžarát.

Ilustračný obrázok k článku HRÔZOSTRAŠNÉ zábery na rútiaci sa most: Z miesta katastrofy hlásia DESIATKY mŕtvych!
Zdroj: TASR/AP

K nešťastiu došlo v nedeľu večer miestneho času, informovali agentúry AP, AFP a Reuters s odvolaním sa na tamojšie médiá.

Do rieky sa podľa mediálnych správ zrútili po páde mosta stovky ľudí, kým zranenia ich utrpelo najmenej 30.

Nezvládol nápor

Tamojší predstavitelia uviedli, že most povolil, pretože nezvládol nápor ľudí, ktorí sa na ňom nachádzali. Podľa miestnej televíznej stanice Zee News ich bolo na moste zhruba 400, pričom väčšina z nich spadla do rieky.

VIDEO si môžete pozrieť TU.

Historický most dlhý 230 metrov bol postavený počas britskej nadvlády v 19. storočí. Šesť mesiacov bol zatvorený z dôvodu rekonštrukcie a minulý týždeň ho znovu otvorili pre verejnosť.

Úrady spresnili, že obeťami sú väčšinou miestni obyvatelia, ktorí most navštevovali z dôvodu rekreácie. Záchranná operácia v oblasti pokračuje s cieľom nájsť množstvo osôb, ktoré spadli do rieky.

Úrad indického premiéra Naréndru Módího na sociálnej sieti Twitter prisľúbil rodinám obetí odškodnenie.

Oveľa viac obetí?

Niektoré tamojšie médiá uvádzajú oveľa vyššie počty obetí. Na televíznych záberoch bolo vidieť množstvo ľudí držiacich sa lán a zvyškov spadnutého mosta, kým sa ich záchranné zložky snažili dostať do bezpečia.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM