Monika Hanigovská Zo zahraničia

Hudobný svet smúti: Zomrel Charlie Watts, bubeník skupiny The Rolling Stones

Svet navždy opustil legendárny bubeník.

Ilustračný obrázok k článku Hudobný svet smúti: Zomrel Charlie Watts, bubeník skupiny The Rolling Stones
9
Galéria
Zdroj: TASR/AFP

Vo veku 80 rokov zomrel Charlie Watts, bubeník britskej rockovej skupiny The Rolling Stones. S odvolaním sa na vyhlásenie jeho agenta Bernarda Dohertyho o tom informovala v utorok agentúra AFP.

Podľa Dohertyho slov zomrel umelec v utorok londýnskej nemocnici obklopený svojou rodinou. „Odišiel milovaný manžel, otec a starý otec a jeden z najväčších bubeníkov svojej generácie,“ cituje z Dohertyho vyhlásenia stanica BBC.

Museli ho presviedčať

Už ako 10-ročný začal počúvať jazz a blues. No napriek tomu bola hudba len jeho koníčkom. „Občas, keď mal čas, tak hrával v rôznych krčmách a kluboch. V jednom takom klube stretol členov skupiny The Rolling Stone (v tom období sa nazývali Rolling Stone), ktorí boli z neho nadšení a chceli, aby s nimi začal hrať. Lenže nebolo vôbec jednoduché ho presvedčiť,“ informuje o tom Česko-Slovenská filmová databáza na svojom webe.

Článok pokračuje pod fotografiou.

Posted by The Rolling Stones on Tuesday, August 24, 2021

Nevyhľadával pozornosť

Členom skupiny bol od roku 1963. „Charlie Watts bol väčšinou v pozadí. Nebol to typ, ktorý sa hnal sa fanúšičkami, nebol to žiadny kráľ rockových večierkov, ako ostaní členovia skupiny,“ portál však pripomína, že v polovici 80. rokov mal problém s drogami a alkoholom, no svojich démonov zvládol.

Umelec sa v roku 2004 liečil z rakoviny hrdla a po nedávnom bližšie neurčitom lekárskom zákroku sa nemal ukázať na pripravovanom turné The Rolling Stones v Spojených štátoch.

Úmrtia známych osobností

Charlie Watts v OBRAZOCH
9
Galéria
Zdroj: TASR/AP
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM