han Šport Futbal

Hviezdny turecký futbalista je na tom zle: Vírus nastúpil rýchlo, hovorí jeho manželka

Bývalý turecký futbalový reprezentant Recber Rüstü je v kritickom stave po tom, čo mal pozitívny test na nový koronavírus.

Ilustračný obrázok k článku Hviezdny turecký futbalista je na tom zle: Vírus nastúpil rýchlo, hovorí jeho manželka
Zdroj: instagram

V utorok o tom informoval miestny denník Milliyet.

Od soboty je v nemocnici

Štyridsaťšesťroč­ného Rüstüa hospitalizovali v sobotu po tom, ako sa uňho rýchlo prejavili príznaky ochorenia. „Rada by som priniesla pozitívnejšie správy, ale pravda je, a mrzí ma to, že môj manžel leží v nemocnici s diagnózou COVID-19. Sme šokovaní nástupom symptómov, dovtedy bolo všetko v poriadku. Toto sú kľúčové a náročné okamihy. Ja a dcéra sme mali negatívne výsledky a nemôžeme ho navštevovať. Nemôžeme ho vidieť a to je najťažšie,“ uviedla vtedy Rüstüho manželka Isil na instagrame.

Patril k najlepším na svete

Niekdajší brankár odchytal väčšinu kariéry za Fenerbahce Istanbul, pôsobil aj v FC Barcelona či Besiktasi Istanbul. V najcennejšom drese si pripísal 120 štartov, na majstrovstvách sveta 2002 vybojoval s Tureckom bronz a rovnakú medailu získal aj na EURO 2008.

Korona v Turecku

V jeho rodnej krajine evidovali v utorok popoludní vyše 10.000 prípadov ochorenia COVID-19 a 168 obetí. Celosvetovo je v 201 krajinách/ú­zemiach potvrdených už vyše 803-tisíc prípadov nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2, podľahlo mu vyše 39.000 osôb.

Niekdajší skvelý brankár zvádza ťažký boj
6
Galéria
Zdroj: instagram
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM