Cestovanie

Idete do Grécka? Krajina sprísňuje pravidlá nosenia rúšok

V druhej polovici júla Grécko zaznamenalo mierny nárast počtu nových prípadov ochorenia COVID-19

Ilustračný obrázok k článku Idete do Grécka? Krajina sprísňuje pravidlá nosenia rúšok
6
Galéria
Zdroj: TASR/AP

Grécko od stredy sprísňuje pravidlá týkajúce sa nosenia rúšok v uzavretých verejných priestoroch, ako sú banky, obchody či výťahy. Krajina okrem toho od soboty znovu otvorí šesť veľkých prístavov pre výletné lode, informovali v utorok tlačové agentúry DPA a Reuters.

Aj vo výťahu

V druhej polovici júla Grécko zaznamenalo mierny nárast počtu nových prípadov ochorenia COVID-19, a tak bude nosenie rúšok povinné aj pre zákazníkov obchodov, bánk a pekární, či pre ľudí cestujúcich vo výťahu.

Už desať dní sú v Grécku povinné rúška v supermarketoch a vo verejnej hromadnej doprave.

Minister cestovného ruchu Charis Theocharis v utorok oznámil, že krajina od soboty otvára šesť veľkých prístavoch: okrem aténskeho prístavu Pireus aj prístavy na ostrovoch Rodos a Korfu a v mestách Volos, Katakolo a Iraklio.

Výletné lode

„Všetky výletné lode sú v Grécku vítané,“ dodal Theocharis. Minister tiež naliehal na prevádzkovateľov výletných lodí, aby svoju ponuku plavieb rozšírili až do konca roka a neukončili sezónu už v novembri, ako to robia zvyčajne.

Grécka vláda zaviedla na začiatku pandémie tvrdé opatrenia proti šíreniu vírusu. Toto rozhodnutie prispelo k tomu, že Grécko je jednou z európskych krajín s najmenším počtom prípadov nákazy koronavírusom.

Doposiaľ v krajine celkovo potvrdili 4227 prípadov nákazy ochorením COVID-19 a zaznamenali 202 úmrtí.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM