Rastislav Búgel Zo Slovenska

Je KONIEC?! Lyžiarske strediská hovoria o NAJHORŠEJ zime, mnohé už ZATVÁRAJÚ

Tohtoročnú lyžiarsku sezónu poznačilo extrémne teplé počasie. Mnohé strediská otvorili počas uplynulého víkendu naposledy.

Ilustračný obrázok k článku Je KONIEC?! Lyžiarske strediská hovoria o NAJHORŠEJ zime, mnohé už ZATVÁRAJÚ
17
Galéria

Už vyše mesiaca na Slovensku poriadne nenasnežilo. Posledná výraznejšia vlna sneženia prebehla v prvej polovici januára. Ako pripomína server iMeteo.sk, nebyť mrazivého a miestami aj zasneženého počasia v decembri, tak lyžovačka sa už dávno skončila.

Situácia je kritická

„Ako tak výborné podmienky stále panujú v našich najväčších strediskách, kde však pomerne skoro od spustenia je už svah rozbitý a lyžiarske strediská pre absentujúce nočné mrazy nemôžu zasnežovať ani v noci,“ píše portál.

Situácia je tak vo viacerých strediskách priam kritická a zhoršovať sa bude aj počas najbližších dní.

V menších lyžiarskych strediskách sa už dlhšie nelyžuje a problém majú aj tie stredné. Podľa informácií iMeteo.sk sú už mimo prevádzky viaceré strediská, pričom portál dodáva, že vzhľadom na predpoveď počasia sa tam sezóna asi skončila.

Vysoké teploty budú pokračovať

„Napríklad lyžiarske stredisko Ski Gugel Mlynky bojuje z celých síl, aby ešte udržali prevádzku. Na svahu ešte sneh je, ale na stopu pod vlek už musia lopatami nahadzovať sneh,“ píše server.

Aj najbližší týždeň prinesie mimoriadne vysoké teploty. Navyše, počas nadchádzajúceho víkendu sa k vysokým teplotám pridá aj dážď.

„Do konca februára by sa zima mala vrátiť len veľmi ťažko a pozitívne to s počasím nevyzerá ani v marci. Lyžovačka tak v mnohých strediskách tento rok už definitívne končí,“ dodáva iMeteo.sk.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Situácia v lyžiarskych strediskách
17
Galéria
Zdroj: iMeteo.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM