han Politika

Je situácia so zásobami plynu na Slovensku KRITICKÁ? Sulík to okomentoval pár slovami!

Slovensko má v súčasnosti plynu dostatok a ministerstvo hospodárstva situáciu stále sleduje, aby sa mohlo rozhodovať podľa aktuálnych informácií.

Ilustračný obrázok k článku Je situácia so zásobami plynu na Slovensku KRITICKÁ? Sulík to okomentoval pár slovami!
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Po druhom stress teste plynárenskej sústavy o tom TASR informoval minister hospodárstva Richard Sulík (SaS).

„Výsledky druhého stress testu síce nedosahujú úroveň výsledkov prvého testu, no dôležitým faktorom je, že zimné obdobie sa zatiaľ javí ako priemerné, a preto situáciu s dodávkami plynu nevnímam ako kritickú,“ uviedol Sulík bez ďalších podrobností.

Zásoby plynu na začiatku zimného vykurovacieho obdobia však boli pre slabšie dodávky z Ruska nižšie ako po iné roky. Ministerstvo hospodárstva už v októbri jeden test pripravenosti plynárenskej sústavy vykonalo. Podľa neho malo Slovensko, pokiaľ bude zima priemerná, dostatok plynu pre domácnosti aj pre podniky.

Pokiaľ by bola zima najchladnejšia za posledné roky, bolo by vo februári nutné na osem až deväť dní obmedziť dodávky najväčším odberateľom, uviedol vtedy Sulík.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM