TOS Cestovanie

Je súčasťou obrovského zábavného komplexu. Najlepšie hodnotený aquapark v Európe máme na skok!

Najlepšie hodnotený aquapark v Európe? Mám ho na skok. Jeden deň vám však stačiť nebude, je totiž súčasťou obrovského zábavného komplexu.

Ilustračný obrázok k článku Je súčasťou obrovského zábavného komplexu. Najlepšie hodnotený aquapark v Európe máme na skok!
Zdroj: Facebook.com/EnergyLandia

Špecializovaný server Interhome zostavil rebríček najlepšie hodnotených aquaparkov v Európe. A to na základe Google hodnotení, pričom do úvahy brali len tie, ktoré majú aspoň tisíc recenzií.

Prvenstvo patrí vodnému parku Energylandia v poľskom Zatore. Čím je taký výnimočný?

Súčasť zábavného parku

Vodný park Energylandia je jednou zo šiestich zón obrovského zábavného komplexu v Zatore. Otvorili ho v roku 2016 a ponúka neuveriteľné množstvo atrakcií.

„V samotnom vodnom parku sa nachádza 5 bazénov rôznych hĺbok, pláže, sedem tisíc ležadiel a až 36 rôznych tobogánov a iných šmýkačiek, čo je najväčší počet atrakcií tohto typu vo vodných parkoch v rámci Poľska,“ opisuje portál Chrzanow.nasze­miasto.pl.

Jeho areál je rozdelený do niekoľkých tematických zón, ako je napríklad Tropical Fun, Exotic Island a najnovšie Bamboo Bay, ktorá obohatila aquapark o 16 nových toboganov.

„Žiaľ, nejde o lacnú atrakciu. Dostanete sa dnu tak, že si kúpite lístok do celej Energylandie, ktorý v lete stojí 199 PLN (zhruba 45 eur, pozn. red.),“ informuje poľský portál.

Jeden deň nestačí

Keď už sme pri zábavnom parku ako takom, tak vedzte, že podľa rôznych recenzií vyhradiť sa na neho jeden deň určite stačiť nebude. Na ploche 70 hektárov je možné vychutnať si až 123 rôznych atrakcií, z toho 25 je venovaných najmenším od dvoch rokov. A na svoje si prídu aj dospelí.

Nájdete tam okrem spomínaného vodného parku aj rozprávkovú krajinku pre najmenších, rodinnú zónu, extrémnu zónu, zimné kráľovstvo a ďalšie zóny, ktoré sa ďalej tematicky delia.

Energylandia, najväčší zábavný park v Poľsku
15
Galéria

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM