Je zdravšia MRAZENÁ zelenina a ovocie? Odpoveď vás asi prekvapí!
Myslíte si, že to, čo je čerstvé je vždy najzdravšie? Nemusí to vždy vyplatiť.
Ovocie
Mrazené ovocie sa „zberá v najvyššej zrelosti, keď je hladina živín najvyššia, a potom sa rýchlo zmrazí, aby sa tieto živiny zachytili,“ vysvetlila dietologička Kristen Lorenz pre Real Simple. Napriek tomu, že počas procesu mrazenia môže dôjsť k miernej strate vitamínov rozpustných vo vode, podľa jej slov nutričná hodnota ovocia zostane nedotknutá. Odborníci vytvorili zoznam najvhodnejších druhov ovocia, ktoré by ste mali kupovať vždy zmrazené. Aké ovocie sem patrí?
Doprajte si zmrazené mango, ananás, bobuľovité ovocie, čerešne, acai či dračie ovocie.
Nákup mrazených potravín alebo zmrazenie čestvých potravín v domácich podmienkach ponúka ďalší benefit: Znižuje sa plytvanie potravinami. Rozmrazíte len také množstvo potravín na konzumáciu, ktoré skutočne potrebujete.
Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.
Foto: ilustračné
Mohlo by vás zaujímať:
- Cristiano Ronaldo spáva inak: Futbalová hviezda si udržuje kondíciu nezvyčajným spôsobom
- Isaac Newton predpovedal ROK, kedy má byť KONIEC SVETA: Je blízko, takto si ho predstavuje málokto
- SILNÝ STISK ruky ako symbol MILOSTNÉHO života: Iný význam má u mužov a u žien!
- Ovocie v sieťkach ako TRIK s lepším predajom: Už ste si všimli, čo si TO kupujete?