Správy Regióny Zo Slovenska

Jeden z prvých obchodných domov v Petržalke sa zmení na modernú mestskú tržnicu

Obchodný dom Terno na najväčšom slovenskom sídlisku sa vyrázne zmení. Prevádzku na Bratskej ulici totiž čaká rozsiahla rekonštrukcia, ktorej výsledkom bude moderná tržnica.

Ilustračný obrázok k článku Jeden z prvých obchodných domov v Petržalke sa zmení na modernú mestskú tržnicu
8
Galéria
Zdroj: QArtAll atelier

Petržalčania by už onedlho nemali byť odkázaní iba na tržnicu na Mlynarovičovej ulici. Obchodný dom Terno na Bratskej ulici by sa mal zmeniť na modernú mestskú tržnicu. Pribudnúť by malo minitrhovisko s príležitostnými stánkami, ktoré poslúžia aj na zberateľské či susedské burzy.

Petržalská „Miletička“

Plocha samotného supermarketu by sa mala zmenšiť. Objavia sa tam rôzne ďalšie prevádzky ako lekáreň, predajne s farmárskymi výrobkami, rôzne stánky, gastro prevádzky a stánky so službami. To všetko už v roku 2018.

„Budeme sa snažiť, aby koncept bol petržalský. Nie je ambícia byť prémiový, drahý či hipsterský. Bola by som najradšej, ak by sa nám podarilo vytvoriť atmosféru pekne upratanej Miletičky,“ povedala pre etrend.sk projektová manažérka Petržalskej tržnice Katarína Lešková. Podľa nej je výstavba tržnice Terno reakciou na trend rastúceho dopytu po čerstvých a lokálnych produktoch.

Prestavba obchodného domu na modernú tržnicu by sa mala odštartovať už onedlho – v letných mesiacoch tohto roka.

Rozmery budovy sa nezmenia, rozrastú sa akurát o jedno poschodie, kam by sa mal presunúť supermarket Terno. Ako uvádza etrend.sk, nová tržnica bude mať celkovú plochu zhruba 5 000 štvorcových metrov a Petržalčania tam budú môcť nakúpiť vo viac ako dvadsiatich komerčných prevádzkach. Samotný supermarket Terno zmenší svoju plochu zo súčasných 4 000 štvorcových metrov na približne 1 200 štvorcových metrov.

Zatvoria koncom mesiaca

Predajňa Terno na Bratskej ulici v Petržalke pozastaví predaj 30. júna 2017. Počas rekonštrukcie budú zákazníkom k dispozícii predajne spomínanej siete na Pajštúnskej a Romanovej ulici v Petržalke.

Zmodernizované nákupné centrum by malo byť znovu otvorené v prvom štvrťroku 2018. Spoločnosť TERNO real estate aktuálne prevádzkuje 110 predajní Terno, Moja Samoška a Hypernova, ktoré sa v priebehu roka postupne remodelujú.

Podľa informácii etrend.sk objekt Petržalskej tržnice nebude tak ako doteraz spravovať centrálna kancelária skupiny Terno, ale samostatná dcérska spoločnosť s vlastným marketingom či facility manažmentom.

Terno
8
Galéria
Zdroj: QArtAll atelier
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM