Barbara Dallosová Správy Zo zahraničia

Kamery zachytili TRÁPNY MOMENT pre Putina: Nervózne prešľapoval a nevedel, kam sa pozerať

Ruský prezident na sebe dal znať, že je zo situácie poriadne nervózny. A to v miestnosti plnej novinárov.

Ilustračný obrázok k článku Kamery zachytili TRÁPNY MOMENT pre Putina: Nervózne prešľapoval a nevedel, kam sa pozerať
Zdroj: TASR/AP

Vladimir Putin má za sebou stretnutie s tureckým prezidentom Recepom Tayyippm Erdoganom a iránskym prezidentom Ebrahímom Raísím. Trojica lídrov sa zišla v Teheráne a témou ich diskusie bolo aktuálna situácia v Sýrii.

Trápny moment

Keď malo dôjsť k stretnutiu ruského a tureckého prezidenta, nastalo menšie organizačné zlyhanie. Vladimir Putin vošiel do miestnosti plnej kamier a novinárov skôr, Erdogan meškal.

Putin tak zostal bezradne stáť pre objektívmi a bol značne nesvoj. Zostávalo mu len jediné, čakať. Situáciu opísal portál Noviny.sk. Celé to trvalo približne minútu a Putin sa tváril znechutene, prešľapoval, obzeral sa po miestnosti a dával jasne najavo svoju nervozitu. Keď však Erdogan konečne dorazil, Putinova tvár sa rozjasnila a privítal ho s úsmevom.

Svetové médiá začali špekulovať, či zo strany tureckého prezidenta nešlo o úmysel. Podobné fiasko, no opačne, sa totiž už udialo. Pred dvoma rokmi na stretnutie s Erdoganom meškal Putin.

Spolupráca troch krajín

Rusko, Turecko a Irán v utorok v trojstrannom vyhlásení po stretnutí svojich prezidentov v Teheráne prisľúbili, že budú pokračovať v spolupráci zameranej na „elimináciu teroristov“ v Sýrii.

AFP pripomenula, že Turecko od roku 2016 podniklo sériu útokov na územie Sýriu, ktorých cieľom boli kurdskí bojovníci, ako aj džihádisti zo skupiny Islamský štát.

Erdogan na rokovaní s iránskym prezidentom Ebrahímom Raísím a ruským prezidentom Vladimirom Putinom zdôraznil nutnosť uvedomiť si, že „v budúcnosti nášho regiónu nie je miesto pre separatistické teroristické organizácie“. Avizoval, že „v našom boji proti teroristickým organizáciám budeme pokračovať aj v nadchádzajúcom období“.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM