Správy Zo zahraničia

Vychytená destinácia bojuje proti opilcom: Prísne PRAVIDLÁ, drink si nedáte len tak!

Vyhláška zameraná proti nadmernému pitiu alkoholu platí na ostrove už dva roky. Pre dovolenkárov to znamená niekoľko vecí.

Ilustračný obrázok k článku Vychytená destinácia bojuje proti opilcom: Prísne PRAVIDLÁ, drink si nedáte len tak!
Zdroj: pixabay.com

Pre porušenie vyhlášky o konzumácii alkoholu bolo na španielskom ostrove Malorka zatvorených osem prevádzok. Ich prevádzkovateľov úrady napomenuli za podávanie alkoholu mimo povolených hodín a mladistvým. Niektorí boli obvinení zo sexistickej reklamy a ponižovania žien, informovala vo štvrtok agentúra DPA.

Viacero zákazov

Úrady neuviedli, či zavreté zariadenia boli bary, kluby, reštaurácie alebo plážové stánky. Vysvetlili však, že tieto údaje nemôžu byť poskytnuté z dôvodu ochrany údajov.

Vyhláška zameraná na boj proti nadmernému pitiu alkoholu bola prijatá v roku 2020 a jej cieľom bolo bojovať proti alkoholickým excesom na plážach a v letoviskách.

Zakazuje sa ňou napríklad reklama na konzumáciu alkoholu, ponúkanie alkoholu v neobmedzenom množstve, organizované exkurzie spojené s alkoholom, tzv. happy hours v prevádzkach, ako aj predaj alkoholických nápojov v obchodoch v čase od 21.30 do 08.00 hod.

V hoteloch a reštauráciách môžu byť na obed a večeru ponúkané len tri alkoholické nápoje na osobu.

Snaha o zmenu imidžu

DPA poznamenala, že regionálna vláda Baleárskych ostrovov sa už niekoľko rokov snaží zmeniť imidž tejto turistami vyhľadávanej destinácie. Pomocou rôznych iniciatív chce zvýšiť kvalitu ponuky pre turistov, snaží sa eliminovať nadmernú konzumáciu alkoholu na verejnosti a zlepšiť tak aj spolužitie turistov s miestnymi obyvateľmi.

Baleárske ostrovy ležia v Stredozemnom mori východne od Španielska a tvoria jedno zo 17 španielskych autonómnych území. V ponuke cestovných kancelárií figurujú väčšie ostrovy ako sú Malorka, Menorca, Ibiza a Formentera.

Dovolenkárov na ostrovy lákajú piesočné pláže, milovníci aktívnej dovolenky majú možnosť vyraziť do hôr. Na ostrovoch je možné venovať sa aj golfu, windsurfingu, kitesurfingu i potápaniu. Priaznivci nočného života vyhľadávajú ostrov Ibiza, ktorý je známy diskotékami a párty na plážach.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM