JAB Regióny

Keď vyzdobiť, tak poriadne: Obyvatelia ulice na seba počas Vianoc strhli pozornosť! VIDEO

Smižany okrem toho, že sú najväčšou obcou na Slovensku sa môžu popýšiť aj ulicou, ktorej vianočná výzdoba vyráža dych. Nie div, že Pribinova ulica dostala aj iné pomenovanie medzi tínedžermi. Pozrite si, ako je rozsvietený takzvaný Smižiansky Hollywood počas najkrajších sviatkov v roku.

Ilustračný obrázok k článku Keď vyzdobiť, tak poriadne: Obyvatelia ulice na seba počas Vianoc strhli pozornosť! VIDEO
Zdroj: Dnes24.sk

K vianočným sviatkom zaručene patrí aj vianočná výzdoba. Zdobia sa príbytky, obchody či námestia. Čoraz viac sa však rozmáha aj osvetlenie a výzdoba domov. A nie hocijaká…

V susednej obci Smižany si dvaja kamaráti povedali, že výzdobu svojej ulice ukážu aj iným prostredníctvom videa. Jozef a Martin pre náš portál prezradili, prečo a ako vzniklo vianočné video z ich ulice.

„Naša ulica sa vyzdobuje od druhej polovice deväťdesiatych rokov, kedy s tým začali moji rodičia a susedovci a svetlá si vtedy doviezli z Nemecka, lebo u nás to ešte nebolo,“ prezradil spoluautor Jozef Ondra. Ako spomenul, odvtedy sa to z roka na rok rozrastá a napadlo ho, že by to mali vidieť aj ostatní. „Ja som mal nápad, kamarát Martin potrebnú techniku a išli sme na vec,“ doplnil.

Ako hlavný kameraman Martin opísal, natáčanie videa nebolo až také jednoduché, ako sa im na prvý pohľad zdalo. „V prvom rade nie vždy boli všetci doma takže výzdoba vtedy nesvietila a von bola aj kosa, keďže sme to robili od 26. decembra a dosť sme premrzli,“ povedal Martin s tým, že po práci v teréne ich čakala práca za počítačom.

„Robili sme to dva dni a nikdy sme neskončili pred polnocou,“ doplnil. No podľa slov autorov videa aj keď si natáčanie v mínusových teplotách vyžiadala nejakú tú ujmu na zdraví, výsledok stojí za to. „Čakali sme, že si to pozrie možno okolo sto ľudí, ale to že sa blížime k tisícke je podľa nás úspech, ktorí sme nečakali,“ zhodujú sa autori.

Foto: Martin Louma

Nádherné Foto: Vianočná výzdoba v Smižanoch
9
Galéria
Vianočná výzdoba v susedných Smižanoch prostredníctvom videa
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM