Zo Slovenska

Klamal riaditeľ centra v Galante? Šéf polície jeho verzii neverí

Kauza v resocializačnom centre Čistý deň, ktorá minulý piatok ohromila Slovensko, prináša ďalšie zistenia.

Policajný šéf Tibor Gašpar pre .týždeň vyhlásil, že riaditeľ resocializačného zariadenia Čistý deň Peter Tománek nehovoril pravdu v súvislosti s tým, kto mal sexuálne zneužiť maloletú chovankyňu.

Tománek po prepuknutí škandálu vyhlásil, že podozrivý nebol jedným z terapeutov, ale klient. Matka poškodenej naproti tomu tvrdí, že mal pôsobiť na pozícii pomocného maséra a zároveň kuchára. „Dohoda o pracovnej činnosti bola na predmet kuchár-príprava jedla, a to je z trestno-právneho hľadiska relevantné," cituje portál Aktuality.sk Gašpara.

PREČÍTAJTE SI: Terapeut údajne sexuálne zneužil neplnoleté dievča! Verzie prípadu sú podozrivé

Prípad týraného chlapca

Na verejnosti rezonuje aj prípad rómskeho chlapca, ktorého mali podľa tvrdení poslankyne za SaS Natálie Blahovej terapeuti biť hokejkou po nohách, navyše ho na niekoľko dní zatvorili na izbe. „Samotný riaditeľ Tománek chodil kontrolovať, či sa mu podliatiny zahojili,“ informuje na svojom blogu Blahová.

Tománek tak môže mať hneď v dvoch prípadoch veľké opletačky s políciou. Prvým je zistenie, či o zneužívanom dievčati vedel a ten druhý potom práve prípad týraného chlapca. Rovnako ako Lipšic, ani Gašpar šéfovi centra Čistý deň neverí. To, či Tománek o zneužívaní klientky vedel, bude takisto predmetom vyšetrovania.

Samotný riaditeľ zariadenia v pondelok médiám sľúbil, že sa ku kauze vyjadrí dnes, doposiaľ sa tak ale nestalo.

PREČÍTAJTE SI: Prípad sexuálneho zneužívania v galantskom centre: Riaditeľ obvinenia odmieta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM