Aktualizované ELA Správy Politika

Kollár vo VÍRE talianskej opery: Doma ŠKANDÁL, on odletel do Vatikánu. Je s ním jeho EX?

Zatiaľ čo doma pobehujú niektorí poslanci po chodbách parlamentu a zháňajú podpisy na odvolanie Borisa Kollára, ten si užíva operné árie v Taliansku. Za kým a s kým tam vycestoval?

Ilustračný obrázok k článku Kollár vo VÍRE talianskej opery: Doma ŠKANDÁL, on odletel do Vatikánu. Je s ním jeho EX?
Zdroj: Facebook.com/Boris Kollar , Instagram.com/Boris Kollár

Na predsedu parlamentu sa to tri mesiace pred voľbami sype z každej strany. V posledných dňoch zvoláva tlačovky na svoju obhajobu, aby vysvetlil kauzu okolo faciek, ktoré uštedril pred dvanástimi rokmi svojej expartnerke a matke jeho dvoch synov Barbore Richterovej.

Špinavá kampaň?

Predsa strany Sme rodina Boris Kollár priznal, že ju pred rokmi udrel po tom, ako ohrozila ich dieťa. Odmietol však jej obvinenia, za ktorými vidí kampaň na jeho očiernenie.

Kauze jej údajného sledovania sa venoval aj parlamentný výbor na kontrolu SIS. Šéf tajných Michal Aláč vylúčil, že by bola SIS zneužitá na osobné účely ústavného činiteľa.

Kollár podal trestné oznámenie na Richterovú a ďalšie neznáme osoby, ktoré podľa jeho slov za kauzou stoja. Šéfa parlamentu vyzvali na odstúpenie viaceré strany. Kollár z funkcie odísť nemieni.

Boris Kollár považuje všetko za antikampaň a pokus o diskreditáciu strany ako takej. Pred pár dňami totiž prehovoril aj Tomáš Rajecký, známy z viacerých káuz, ktorý vytiahol na Kollára ďalšie údajné násilie na ženách. Zbiť a biť mal v minulosti aj poslankyne Sme rodina Petru Krištúfkovú a Moniku Péter. Viac sa dočítate tu.

Cesta do Vatikánu

Kým nezaradení poslanci okolo Eduarda Hegera stále nemajú potrebných 30 podpisov na zvolanie mimoriadnej schôdze Národnej rady (NR) SR, na ktorej chcú odvolávať Kollára, predseda parlamentu si z toho ťažkú hlavu nerobí.

Ako svieti na stránke národnej rady, Kollár nateraz nemusí čeliť otázkam novinárov ani poslancov. Šéf parlamentu sa pobral do Talianska.

V nedeľu odletel do Ríma a Vatikánu. Na sociálnej sieti sa Kollár pochválil videom z talianskej opery, kde si pozrel predstavenie Giacoma Pucciniho Madama Butterfly.

Kollár na otázku Nového Času odpovedal, že sa opäť ku kauze a k Rajeckému vyjadrí po návrate zo zahraničia. „Je tam na dlhodobo plánovanej zahraničnej pracovnej ceste vyplývajúcej z jeho funkcie,“ cituje čas.sk hovorkyňu Sme rodina Lindu Tribusovú.

S Heringhovou?

Podľa dostupných informácií o jeho oficiálnej ceste má Kollár na programe cestu do Vatikánu aj Terstu a šli tam aj ďalší. Poslankyne Anna Záborská a Katarína Hatráková a poslanci Dušan Jarjabek, Martin Borguľa a Ludovít Goga sa zúčastnia oficiálnej návštevy predsedu NR SR v Talianskej republike.

Podľa poslanca Smeru Dušana Jarjabka, ktorý je v jeho delegácii, sa ale nestretnú s pápežom Františkom, len s vatikánskou delegáciou.

Aktualizované 16:30 Podľa informácií Nového Času tam ale Kollár nie je iba so svojimi kolegami, spoločnosť mu má robiť aj ďalšia z jeho mamičiek, Andrea Heringhová. Či je táto informácia pravdivá a či Heringhová letela za štátne, sme sa pýtali hovorkyne Kollára aj tlačového oddelenia NR SR. Obe hovorkyne správu popreli.

„Informácia Nového Času sa nezakladá na pravde. Pani Heringhová nie je účastná žiadnej pracovnej cesty. Aktuálne sa nachádza na dovolenke s deťmi v inej krajine,“ uviedla pre Dnes24.sk Michaela Jurcová, hovorkyňa NR SR.

Súvisiace články

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM