Barbara Dallosová Správy Zo zahraničia

„Kompótová bojovníčka“ z Kyjeva: Žena zostrelila podozrivý dron ZAVÁRANINOU!

Olena údajne nič iné po ruke nemala. Kyjevčanka spozorovala dron, keď si šla zapáliť na balkón. Jej príbeh je hitom internetu a inšpiroval už aj tvorcov meme.

Ilustračný obrázok k článku „Kompótová bojovníčka“ z Kyjeva: Žena zostrelila podozrivý dron ZAVÁRANINOU!
Zdroj: pixabay.com

Situácia na vojnou zmietanej Ukrajine je rozhodne veľmi vážna vec. Sociálnymi sieťami sa však šíri príbeh z Kyjeva, ktorý tak trochu dvíha kútiky. Inšpiroval už aj tvorcov meme obrázkov.

Šla na cigaretu

Príbeh o útoku kompótom sa najprv šíril medzi ľuďmi a jeho pravdivosť bola otázna. Preveriť sa ho rozhodol portál life.liga.net. Ten tvrdí, že aktérku našiel a tá mu svoj útok zaváraninou potvrdila.

Ako vysvetlila žena menom Olena, šla si zapáliť na balkón a vtom spozorovala dron. Jej prvou myšlienkou bolo vziať z bytu niečo, čím by ho zneškodnila, obávala sa však, že kým sa vráti na balkón, dron odletí.

Útok kompótom

Konať bolo treba rýchlo. Olena teda siahla po prvej veci, ktorú mala po ruke. Po zaváranine uskladnenej pod balkónovou stoličkou. Pohár z celej sily vrhla na dron, ktorý sa následne zrútil k zemi.

„Boli to paradajky so slivkami, moje obľúbené. Litrový pohár,“ uviedla Olena pre portál.

Obsah pohára je podľa Kyjevčanky dôležitý, na sociálnych sieťach sa totiž šíri verzia príbehu s uhorkami. Olena zdôrazňuje, že reči o uhorkách sú bájky.

Olena s manželom si zneškodnenie dronu ešte poistili. Po tom, ako dopadol na zem, šli na ulicu a jeho zvyšky rozdupali. Komu dron patril a na čo bol určený, nevedno. Žena si však nemyslí, že šlo o vojnovú techniku. Podľa nej to mohol byť dron zlodejov, ktorí takýmto spôsobom hľadajú byty bez majiteľov.

Vznikajú meme

Bizarný prípad pobavil užívateľov sociálnych sietí. Inšpiroval aj tvorcov meme obrázkov a na Twitteri sa objavujú rôzne zábavné posty.

Na jednej z ilustrácií napríklad drží postava delo nabité zaváraninovými pohármi s uhorkami.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM