Aktualizované ELA Správy Zo Slovenska

Koncert SATANISTOV? Veriaci sa modlili k Bohu, aby Rammstein na Slovensku NEVYSTÚPIL

Niekoľko hodín pred dlho očakávaným koncertom kapely Rammstein sa na sociálnych sieťach objavili výzvy niektorých veriacich, aby sa ľudia zúčastnili na adorácii za zrušenie koncertu kapely.

Ilustračný obrázok k článku Koncert SATANISTOV? Veriaci sa modlili k Bohu, aby Rammstein na Slovensku NEVYSTÚPIL
Zdroj: pixabay.com , instagram.com/rammsteinofficial/

Do Trenčína smerujú práve dnes, v stredu 14. júna, tisíce fanúšikov nemeckej kapely Rammstein. Organizátori očakávajú účasť viac ako 40-tisíc ľudí.

Škandály na turné

Správy o koncerte výstredných muzikantov na Slovensku ale nepotešili všetkých. Vlna nevôle sa strhla u časti veriacich, ktorí kapelu a jej hudbu považuje za satanistickú. Rammstein totiž v posledných týždňoch sprevádzali na ich turné viac ich škandály, než oslavné články o ich vystúpení.

Vo facebookovej skupine kresťanskej neziskovej organizácie Dom úľavy sv. Charbela sa len niekoľko hodín pred koncertom rozšírili obavy veriacich z koncertu metalovej skupiny.

Aktualizované 14:04 Organizácia sa od výzvy, ktorá bola v ich facebookovej skupine uverejnená v sobotu 10. júna, dištancuje. „Nepridal to náš administrátorký profil, ktorý zverejňuje záležitosti organizácie. Tá žena ten príspevok na naše vyzvanie stiahla a opustila stránku,“ napísal nám používateľ, ktorý v mene organizácie kontaktoval našu redakciu.

„V utorok 13. júna v Trenčíne na sídlisku Juh po svätej omši cca od 19:00 hod bude adorácia až do 21:00 hod za zrušenie koncertu Rammstein a odprosenie za zlo,“ uviedla v príspevku na facebooku jedna z veriacich. Ako prvý na to upozornil portál Trenčiansky Štandard, kde sa objavila aj spomínaná výzva istej Anny.

Oslava zvrátenosti?

Časť ľudí, ktorí sa združujú v spomínanej skupine spoločenstva, totiž považuje kapelu za satanistickú a koncert vnímajú ako oslavu zvrátenosti.

Ako informovala TV Markíza, v rímskokatolíckom kostole v Trenčíne sa údajne modlili za odpustenie Rammsteinu, ktorý uráža Boha.

„V stredu 14. júna sa v Trenčíne má uskutočniť satanistický koncert Rammstein. Spevákovi, ktorý znásilnil 15–20 žien, dovolia v Trenčíne vystupovať. Pod vplyvom drog robí satanistické rituály na koncertoch, Trenčiansko sa učí naspamäť jeho zvrátené texty v nemčine, aby to spolu s ním mohli spievať,“ píše v príspevku pohoršene jedna z pohoršených používateľov. Administrátor stránku, kde sa príspevok objavil, v utorok pozastavil.

Prečítajte si aj:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM