Zo Slovenska

Kontroly na hraniciach s Maďarskom NEKONČIA: Vláda rozhodla o ich PREDĹŽENÍ

Vláda na začiatku týždňa rozhodla o predĺžení kontrol na hranici s Maďarskom.

Ilustračný obrázok k článku Kontroly na hraniciach s Maďarskom NEKONČIA: Vláda rozhodla o ich PREDĹŽENÍ
8
Galéria

Kontroly na hraniciach s Maďarskom sa predĺžia do 23. decembra. Pôvodne sa mali skončiť 23. novembra. Na zabezpečenie dočasnej obnovy kontrol na južnej hranici má ísť viac ako 3,18 milióna eur. V pondelok to schválila vláda.

Kontroly na celej hranici

„Cieľom návrhu nariadenia vlády je zabrániť nárastu sekundárnej nelegálnej migrácie a s tým spojeného ohrozenia verejného poriadku a bezpečnosti SR,“ uviedlo ministerstvo vnútra.

Doplnilo, že kontroly budú po celej hranici s Maďarskom, a to flexibilným spôsobom primerane aktuálnej hrozbe a v závislosti od vývoja bezpečnostnej situácie.

Prečo chcú pokračovať?

Doterajšie kontroly na južnej hranici priniesli podľa rezortu postupne želaný efekt a záchyty nelegálnych migrantov sa výrazne znížili.

„V súvislosti s konfliktom v Izraeli, ktorý môže iniciovať ďalšie migračné vlny, je nutné v kontrole vnútornej hranice s Maďarskom pokračovať, keďže ide o dôležité opatrenie aj v boji proti terorizmu,“ poukázal.

Slovensko dočasne obnovilo kontroly na hraniciach s Maďarskom od 5. októbra. Urobilo tak po tom, ako k rovnakému kroku pristúpili susedné štáty Poľsko, Rakúsko a Česko.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Ministerstvo vnútra SR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM