Správy

Koronavírus: Desiatky zamestnancov ružomberskej nemocnice v izolácii!

Desiatky zamestnancov Ústrednej vojenskej nemocnice (ÚVN) v Ružomberku zostali v domácej izolácii po tom, ako prišli do styku s pacientom nakazeným novým koronavírusom.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Desiatky zamestnancov ružomberskej nemocnice v izolácii!
Zdroj: Dnes24.sk

Testy na COVID-19 absolvovalo 118 pracovníkov ÚVN, časť z nich už nemocnica zaslala do laboratória v Banskej Bystrici. Inofrmovala o tom hovorkyňa nemocnice Petra Dišková.

„V týchto chvíľach dokončujeme posudzovanie epidemiologickej anamnézy a klinického stavu zamestnancov nemocnice, ktorí boli v bezprostrednom styku s pacientom. Na základe výsledkov bude spresnený počet zamestnancov, ktorým bude nariadená karanténa,“ uviedla hovorkyňa nemocnice s tým, že výsledky by mohli byť známe vo štvrtok (2. 4.) v skorých ranných hodinách.

Pacienta z Čadce prijali do ÚVN ešte 23. marca 2020 po úraze hlavy. Pri príjme mu urobili testy na nový koronavírus s negatívnym výsledkom. V utorok (31. 3.) mal pacient podstúpiť drobný operačný zákrok. Z preventívnych dôvodov nemocnica testy u pacienta zopakovala. Výsledok bol pozitívny. Pacient je podľa Diškovej momentálne hospitalizovaný na ARO.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM