KAW Správy Rôzne

Koronavírus: Láka vás to do prírody? Nezabudnite na TIETO pravidlá!

Ak sa chystáte vybehnúť z domu do lesa, dobre si rozmyslite, kam sa vyberiete a ako budete vystrojení.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Láka vás to do prírody? Nezabudnite na TIETO pravidlá!
15
Galéria
Zdroj: TASR

Koronavírus sa šíri Slovenskom. Každý deň lekári hlásia nové a nové prípady. Ak vás pri tomto stave aj naďalej láka vybehnúť z domu do prírody, dobre si rozmyslite, kam sa vyberiete a ako budete vystrojení.

Na opekačky zabudnite

Aj podľa odborníkov je šport či pohyb v prírode v poriadku a slnečné lúče dokonca posilňujú imunitu. Kým však hrozba šírenia koronavírusu nepominie, buďte opatrní a dodržiavajte niekoľko zásad:

1. Ak sa chystáte na prechádzku, stojí za to popremýšľať a vybrať sa na miesta, ktoré nie sú veľmi známe a atraktívne. Zalovte v pamäti a vyberte sa teda na miesto, kde je pravdepodobne malý výskyt ľudí.

2. Rozhodne so sebou nevolajte partiu kamarátov. V týchto dňoch nie je vhodný čas na opekačky. V prírode je lepšie tráviť čas osamote alebo iba s najbližšími.

3. Dodržiavajte hygienické odporúčania a odstupy medzi ľuďmi, ktorých na prechádzke či pri športe stretnete,. V nijakom prípade si nepodávajte ruky.

4. Pri pohybe vonku noste rúško alebo majte ľubovoľným spôsobom (šatka, šál) kryté ústa a nos.

5. Po príchode domov si dôkladne teplou vodou a mydlom umyte ruky a vydezinfikujte plochy, s ktorými ste boli v kontakte.

Stále však platí, že najlepšie je zdržiavať sa doma a obmedziť osobný kontakt s ostatnými ľuďmi.

Kamzík a Železná studienka
15
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM