Milan Hanzel Šport Ostatné športy

Koronavírus: Športové hviezdy naložili nezodpovedným ľuďom: Majte ROZUM a buďte disciplinovaní!

Následky šíriaceho sa vírusu vidíme v týchto dňoch na vlastnej koži. Nie každý sa však správa tak, akoby mal. Aj k tomu sa vyjadrili slovenskí športovci.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Športové hviezdy naložili nezodpovedným ľuďom: Majte ROZUM a buďte disciplinovaní!
Zdroj: instagram

Práve našim hviezdam zo športovej oblasti tiež záleží na tom, aby sa po ukončení prísnych pravidiel, ktoré práve vládnu celému Slovensku. Lenže, niektorí obyvatelia sú priam nepoučiteľní a berú karantény na ľahkú váhu. Nielen tým sa prihovorili aj také esá ako Zdeno Chára, Dominika Cibulková, Daniela Hantuchová, či Danka Barteková alebo Matej Tóth. Nechýbali ani biatlonistky, sestry Fialkové (na titulnej fotografii, pozn. red.)

Kapitán Bostonu vyzýva k opatrnosti

„Sú aj dôležitejšie veci ako je hokej,“ odkázal kapitán tímu NHL Boston Bruins.

„Dúfam, že ste všetci v bezpečí a zdraví. Viem, ako vám všetkým chýba hokej, nám takisto. Momentálne sú ale dôležitejšie veci, takže dovtedy sa chráňte a buďte disciplinovaní. Dúfam, že sa uvidíme čoskoro. Dávajte si na seba pozor,“ uviedol Chára.

Rozhorčená Dominika

„V týchto mesiacoch ako viete, čakám narodenie svojho dieťatka. S obavami a úzkosťou sledujem ako sa vyvíja situácia s koronavírusom po celom svete! Doslova hltám každú správu o počte nakazených (a bohužiaľ i obetí) tejto nákazy. A potom vidím zábery ľudí, ktorí si myslia, že to všetko je len akási hra, ktorá sa ich netýka! Bohužiaľ, svojou nezodpovednosťou ohrozujú nielen seba, ale predovšetkým tých, ktorí nasadzujú svoje životy a zachraňujú nás všetkých! V týchto dňoch sa vrátilo domov (na Slovensko) zo zahraničia množstvo Slovákov ( i už z dovolenky alebo z práce). Prosím vás, ostaňte v prísnej 14-dňovej karanténe! Buďte zodpovední voči svojim blízkych, známym, neznámym i sebe…!“ napísala bývalá špičková tenistka Dominika Cibulková na facebooku.

Vyzýva aj Danka

Aktuálny stav nie je ľahostajný ani strelkyni Danke Bartekovej. „Buďte zodpovední a zostaňte doma! Ja sa pripravujem na Tokiu, ale nedovolila by som si ohroziť seba a svojich blízkych. Trénujem nasucho,“ priznala sa Barteková na instagrame.

Video od Tótha

Aj olympijský víťaz v chôdzi Matej Tóth sa pripojil k výzve slovenským občanom. „Ozývam sa vám z domu, a preto aj ja vás chcem vyzvať, zostaňte doma! Keď sa všetci zachováme zodpovedne, tak si myslím, že môžeme túto hrozbu zvládnuť,“ vyhlásil na instagrame Matej Tóth.

Aj ďalší sa pridali

Dá sa povedať, že sociálne siete sú teraz plné podobných výziev, tak spomeňme, že sa k hore uvedeným športovcom pridal aj futbalista Martin Škrtel, bývalá tenistka Daniela Hantuchová, biatlonistky Paulína a Ivona Fialkové, či MMA bojovník Attila Végh.

View this post on Instagram

#nature #sunday #walking but respecting the 1.5m distance from everyone else 🏔♻️ isolation doesn’t mean we can’t go out and breath some fresh air and stay within the nature if our current position and conditions allow us to do so🙏🐻and it absolutely doesn’t mean we have to stay in our pijamas for two weeks and do nothing ☺️🦋 I would love to hear what is your view and outtake on the situation? We r here to learn from and listen To each other.. To me it is about STOPPING and SLOWING DOWN🌺♻️ Being there for one another and for the people we 💕 ..to REALLY listen to them and notice what others are saying and are in need of.. It also reminds me that because of the uncertainty of what is going to happen in the future-the most important time is now..how we can b the best possible version of ourselves today-not tommorow,not yesterday..💙 #beresponsible 🥇 P.S.:Nemam na sebe rusko lebo nikde nikoho ani nohy na kilometre daleko,tak som(snad) v bezpeci,nikoho neohrozujem a mozem sa poriadne nadychnut🍀🙌

A post shared by Daniela Hantuchova (@danielahantuchovaofficial) on

Športovci podporili bezpečnostné opatrenia
4
Galéria
Zdroj: instagram
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM