Aktualizované Správy Zo zahraničia

Hrozné čísla: V Taliansku, Francúzsku a v Británii dnes podľahli koronavírusu stovky ľudí

Taliansko tak v počte pozitívne testovaných čoskoro dostihne Čínu (81 869).

Ilustračný obrázok k článku Hrozné čísla: V Taliansku, Francúzsku a v Británii dnes podľahli koronavírusu stovky ľudí
7
Galéria
Zdroj: TASR

Mŕtvych v Taliansku je čoraz viac

V Taliansku podľahlo nákaze spôsobenej novým koronavírusom ďalších 712 ľudí. Počet mŕtvych tak stúpol na 8215. Informoval o tom vo štvrtok večer spravodajský kanál Sky Tg24 s odvolaním sa na predstaviteľov Úradu pre civilnú ochranu.

Úrad krátko po 18:00 hod. oznámil, že za uplynulých 24 hodín zomrelo 662 osôb, ale tento údaj nezahŕňal 50 obetí z regiónu Piemont, ktorý o nich informoval neskoro.

V krajine medzičasom podľahli chorobe COVID-19 ďalší dvaja lekári. Celkový počet úmrtí v ich radoch sa tak zvýšil na 41.

Celkový počet infikovaných osôb – vrátane obetí a uzdravených (10 361) – dosiahol 80 539. Predstavuje to nárast o 6153 nových pozitívnych prípadov za jeden deň, čo je takmer o tisíc viac ako v stredu, keď ich bolo 5210.

Taliansko tak v počte pozitívne testovaných čoskoro dostihne Čínu (81 869).

V Británii viac ako 100 mŕtvych

V Spojenom kráľovstve zaznamenali po prvý raz vyše 100 mŕtvych za uplynulých 24 hodín v dôsledku nákazy koronavírusom. Počet obetí sa tak zvýšil zo 475 na 578. Informovala o tom vo štvrtok spravodajská stanica BBC s odvolaním sa na zdravotníkov.

Podľa nich bolo testovaných na koronavírus už celkovo 104 866 ľudí, z nich 93 208 malo negatívne výsledky a 11 568 pozitívne.

Podľa agentúry AFP sa ohnisko nákazy sústreďuje v Londýne. Generálny riaditeľ Národnej zdravotnej služby (NHS) Chris Hopson varoval, že nemocnice v hlavnom meste sú preplnené pacientmi s ochorením COVID-19, ktoré je spôsobené koronavírusom SARS-CoV-2.

Zomrelo mladé dievča

Vo Francúzsku podľahlo nákaze novým koronavírusom za posledných 24 hodín 365 ľudí. Medzi obeťami je aj 16-ročné dievča, informovala vo štvrtok agentúra AFP s odvolaním sa na úrady.

Ide o dosiaľ najvyšší počet obetí za jeden deň. V stredu ich bolo 231.

Generálny riaditeľ francúzskeho úradu verejného zdravotníctva Jérôme Salomon uviedol, že vo francúzskych nemocniciach zomrelo na vírus už 1696 ľudí, pričom zdôraznil, že do tohto počtu sa nezahŕňajú tí, ktorí ochoreniu COVID-19 podľahli doma alebo v domovoch dôchodcov.

Salomon konštatoval, že vo Francúzsku doteraz potvrdili koronavírus 29.155 ľuďom. Dodal, že skutočný počet prípadov je pravdepodobne oveľa vyšší, pretože testovanie je vyhradené pre vysoko rizikových pacientov.

Kremácia obetí koronavírusu v Taliansku
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM