han Šport Hokej

Koronavírusová oslava Stanley Cupu: Bradáči na čele s Černákom vytiahli lode a skútre! FOTO

Víťazi hokejovej NHL z tímu Tampa Bay Lightning oslávili zisk Stanleyho pohára netradične. Namiesto konvoja po meste sa kvôli pandémii vybrali na rieku.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírusová oslava Stanley Cupu: Bradáči na čele s Černákom vytiahli lode a skútre! FOTO
15
Galéria

Tradičný sprievod ulicami mesta ako v zámorí predvádzajú víťazné tímy v každom športe, musela Tampa zrušiť. Využila však rieku Hillsborough River, kde sa vybláznili do sýtosti.

Na loďkách aj Černák

Hráči sa v skupinkách po dvoch či troch nalodili na člny a spolu s trofejou urobili niekoľko „kolečiek“ po rieke. Aspoň takto na diaľku sa podelili o radosť so svojimi fanúšikmi. Na jednej z lodí bol aj slovenský obranca „bleskov“ Erik Černák. Majstrovský pohár sa viezol na člne s kapitánom Stevenom Stamkosom a obrancom Victorom Hedmanom, najužitočnejším hráčom play-off NHL.

Stamkos s Alexom Killornom ukázali trofej aj zo skútra. Hokejisti Lightning okrem toho natočili k oslavám aj spoločné vtipné video, na ktorom je vidno, že jazdu na skútri si vyskúšal aj Černák.

Konečne vyšli „z bubliny“

„Sme nadšení, že môžeme zdieľať túto radosť s fanúšikmi Tampy. Nemohli byť s nami počas play off v bubline, no teraz nadišla chvíľa, aby sme to spoločne oslávili, lebo sú významnou súčasťou tohto mužstva,“ nechal sa počuť útočník Killorn.

Tampa získala svoj druhý majstrovský pohár v klubovej histórii. Okolnosti, za akých ho vybojovala, robia zisk trofeje ešte výnimočnejším. „Toto nebol iba hokejový Stanley Cup, ale aj mentálny Stanley Cup. Klobúk dolu pred chlapcami a pred ich rodinami, že ich v tom podporili. Museli byť dlho odlúčení od svojich rodín a domovov. Iba ťažko doceníme to, aké ťažké to pre nich muselo byť,“ boli slová majiteľa klubu Jeffa Vinika.

Zakončili to na štadióne

Hráči zakončili oslavy na Raymond James Stadium, na 65-tisícový štadión však pre pandemické opatrenia pustili iba 16-tisíc divákov. Počas magickej šou, za svetelných efektov ešte raz ukázali trofej svojim priaznivcov, prihovorili sa im z pódia a zaspievali si s nimi kultovú pieseň „We Are the Champions“ od kapely Queen.

View this post on Instagram

trolley boyzzzzz 🚂

A post shared by Tampa Bay Lightning (@tblightning) on

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM