Monika Hanigovská Lifestyle

Krásna fotka chalúpky deduška Večerníčka: Vyvolá vo vás najkrajšie pocity, FOTO

Pozrite sa spolu s nami na najnovšiu fotku rozprávkovej chalúpky a nechajte sa očariť. Jej konečnú podobu nájdete na konci článku.

Ilustračný obrázok k článku Krásna fotka chalúpky deduška Večerníčka: Vyvolá vo vás najkrajšie pocity, FOTO
8
Galéria
Zdroj: TASR/Roman Hanc

V Novej Sedlici (okres Snina) sa ukrýva chalúpka, ktorá sa navlas podobá známemu rozprávkovému domčeku. Ak si chceme vychutnať úplnú dokonalú scénu, treba si počkať na noc. Čarovnú chvíľu vtedy umocňuje nočná obloha posiata množstvom hviezd.

Fotka ako z iného sveta

Že vám to niečo pripomína? Nemýlite sa! Možno si predstavujete starčeka, ktorý vychádza z domčeka a zapaľuje hviezdy na oblohe.⁠ Nevšednú krásu chalúpky naposledy zachytil fotograf Ján Štovka.

„Fotka vznikla pre potreby krajskej organizácie cestovného ruchu na propagáciu lokalít, ktoré sú možno menej známe ako napríklad Vysoké Tatry. Na takéto odľahlé fotenia využívam svoj karavan,“ povedal pre Nový Čas šikovný umelec.

Svoje poklady ešte len ukáže

Za terajším vzhľadom ikonickej chalúpky sa ukrýva strastiplná cesta. Domček dlhodobo chátral, až ho odkúpila RTVS s plánom vytvoriť v ňom expozíciu rozprávok, čo sa aj podarilo. Staručký domček však predtým museli presunúť zo súkromného pozemku k obecnému úradu. Momentálne ukrýva svoje rozprávkové poklady, ktoré ešte len čakajú na všetkých milovníkov ikonickej znelky. Náklady na domček sa vyšplhali na viac ako sto tisíc eur.

Aj toto stojí za prečítanie:

Vychutnajte si s nami záber, ktorý v nejednom z nás dokáže vyvolať množstvo príjemných pocitov:

Posted by Jano Štovka on Friday, March 5, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM