han Hokej

Krásne GESTO kamarátovi: Titul je aj pre Dušana Pašeka! Verím, že mu je hore dobre

Hokejisti bratislavského Slovana Bratislava sa v nedeľu stali po deviatykrát majstrami Slovenska. V tíme šampióna bol oporou útočník Marcel Haščák, ktorý si pri oslavách spomenul na bývalého spoluhráča Dušana Pašeka.

Ilustračný obrázok k článku Krásne GESTO kamarátovi: Titul je aj pre Dušana Pašeka! Verím, že mu je hore dobre
79
Galéria
Zdroj: Facebook.com/dusan.pasek.1 , TASR/Roman Hanc

Marcel Haščák prišiel do Slovana v polovici novembra. V Komete Brno nedostával toľko priestoru na aký bol zvyknutý, v Bratislave sa okamžite zaradil medzi lídrov ofenzívy. A aj keď tento raz ho v pretekoch o najproduktív­nejšieho hráča ligy predbehol Samuel Buček z Nitry, Haščák si oveľa viac váži inú trofej.

Tridsaťpäťročný útočník bol po šiestom zápase v Nitre veľmi šťastný, získal svoj druhý titul. Predtým sa mu to v sezóne 2010/2011 podarilo s Košicami. „Som rád, že sme to dokázali, lebo to vôbec nebolo ľahké. Ale zaslúžili sme si to,“ povedal Haščák.

Odkaz do neba

V play off bojoval so zranením, priznal, že stále nie je úplne fit: „Trošku ma to obmedzovalo, ale teraz to nechcem vôbec riešiť. Sme šťastní a spokojní. S týmto som išiel do Slovana, aby sme vyhrali titul. Keď som po titule v Košiciach odchádzal, tak sme si s mladým Dušanom Pašekom povedali, že raz ho spolu vyhráme aj v Bratislave. Aj on bol jeden z tých ľudí, pre ktorých som išiel do Slovana a tento titul je aj pre neho. Verím, že mu je tam hore dobre,“ uviedol kanonier Slovana.

Haščák prišiel do mužstva strieľať góly, v tejto sezóne odohral 48 zápasov s bilanciou 29+32. Tlak zvládol, pre Slovan bol oporou.

„Ja tlak milujem. Som hokejista, ktorý rád o niečo hrá a chcem byť líder. To vás musí baviť. Nie je to jednoduché, ale potom je to o to krajšie.“

Líder tímu

O titule pre Slovan rozhodla okrem individualít aj šírka kádra, Haščák pochválil spoluhráčov, ktorí nedostávali na ľade toľko priestoru ako prvé formácie. „Vždy, keď nastúpili, bojovali. Im patrí veľmi veľká vďaka a presne takto sa vyhrávajú tituly.“

Vlani Haščák nazbieral 84 bodov, korunu pre kráľa produktivity by však vymenil za titul. Preto chápe, aké pocity prežíval Samuel Buček, ktorý nazbieral najviac bodov v tejto sezóne.

„Ja som minulý rok dával góly, bol som najlepší a netešil som sa z titulu. Viem, ako sa Samo cíti. Každý jeden gól vlani by som vymenil za to, aby som zdvihol pohár. Nič nie je horšie ako prehrať posledný zápas,“ uzavrel Haščák.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM