Správy Rôzne

Krásne gesto nášho hasiča v Grécku: Pomohol zachrániť malý život

Každý život sa ráta. Slovenskí hasiči opäť dokázali, že majú srdce na správnom mieste.

Ilustračný obrázok k článku Krásne gesto nášho hasiča v Grécku: Pomohol zachrániť malý život
Zdroj: Moduly hasenia Slovensko

Mnohé miesta v Grécke ešte stále sužujú masové požiare, ktoré patria k najväčším za uplynulé roky. S ich likvidáciou pomáhajú aj slovenskí hasiči, ktorí ukázali, že majú srdce na pravom mieste.

Vo štvrtok sa im pri hasení lesného požiaru naskytol nevídaný pohľad.

„Na mieste zásahu sa zo zeme začala vyhrabávať suchozemská korytnačka, ktorá sa tam ukrývala pred požiarom,“ uvádzajú hasiči.

„Jeden z hasičov prerušil svoju činnosť, skontroloval jej zdravotný stav a preniesol ju na bezpečné miesto, kde jej nič nehrozí. Aj takéto príbehy sú dôkazom toho, že hasiči majú srdce na správnom mieste. Ich práca nie je povolaním, ale poslaním,“ dodáva Hasičský a záchranný zbor.

Prečítajte si tiež

Lesné požiare v Grécku už podľa portálu iMeteo.sk spálili tisícky domov a vyžiadali si niekoľko životov. S hasením konečne pomohlo aj počasie.

V stredu večer dorazil do viacerých oblastí dážď a búrky. „Haseniu požiarov dopomohol dážď hneď na niekoľkých miestach, a tak sa hasiči spolu s prírodou snažili uhasiť čo najväčšie ohniská,“ uvádza iMeteo.sk

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Viac správ pre dovolenkárov

Slovenským hasičom v Grécku sa dnes pri hasení lesného požiaru naskytol nevídaný pohľad 🐢 Na mieste zásahu sa zo zeme...

Posted by Hasičský a záchranný zbor on Thursday, August 12, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM