Aktualizované Zo zahraničia

Kremeľ: Rusko je pripravené pokračovať v MIEROVÝCH rokovaniach s Ukrajinou

Kremeľ v stredu oznámil, že ruská delegácia je pripravená pokračovať v mierových rokovaniach s Ukrajinou.

Ilustračný obrázok k článku Kremeľ: Rusko je pripravené pokračovať v MIEROVÝCH rokovaniach s Ukrajinou
Zdroj: TASR/AP

Aktualizované 19:35 Ruskí predstavitelia v stredu oznámili, že ukrajinskú delegáciu očakávajú na druhom kole mierových rozhovorov vo štvrtok. Témou rokovaní má byť podľa ruských vyjednávačov aj prímerie. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Obe strany sa podľa agentúry DPA zhodli, že rokovania sa uskutočnia v bieloruskej Brestskej oblasti, ktorá sa nachádza na juhozápade krajiny pri hraniciach s Ukrajinou a Poľskom. Ukrajinská delegácia je podľa AFP už na ceste na miesto rokovania.

Hlavný ruský vyjednávač Vladimir Medinskij podľa AFP oznámil, že ukrajinská delegácia už opustila Kyjev.

„Očakávame, že tu budú vo štvrtok ráno,“ povedal. Úrad ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského potvrdil, že jeho delegácia je na ceste na miesto rozhovorov.

Prvé kolo rokovaní zameraných na ukončenie ozbrojeného konfliktu sa uskutočnilo v pondelok v Bielorusku neďaleko hraníc s Ukrajinou pri rieke Pripiať, avšak neprinieslo konkrétne výsledky.

Peskov zdôraznil, že Moskva trvá na požiadavkách, ktoré sformuloval ruský prezident Vladimir Putin. Ako pripomína agentúra DPA, Kremeľ žiada, aby Kyjev uznal Luhanskú a Doneckú ľudovú republiku a suverenitu Ruska nad polostrovom Krym a uskutočnila sa „demilitarizácia“ Ukrajiny.

Prečítajte si aj:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM