han Politika

Smer a Hlas sa SPOJILI: Pellegrini skritizoval europoslancov, Fico im odporučil jointa!

Peter Pellegrini (Hlas-SD) kritizoval postup monitorovacej skupiny Európskeho parlamentu (EP) pre demokraciu, právny štát a základné práva pri návšteve na Slovensku. Pridal sa aj Robert Fico zo Smeru-SD.

Ilustračný obrázok k článku Smer a Hlas sa SPOJILI: Pellegrini skritizoval europoslancov, Fico im odporučil jointa!
Zdroj: TASR/Ján Krošlák , TASR/Jaroslav Novák

Prečo sú na Slovensku?

Na Slovensku bola od utorka (21. 9.) delegácia poslancov EP z Výboru EP pre občianske slobody, spravodlivosť a vnútorné veci (LIBE). Cieľom sedemčlennej delegácie pod vedením holandskej europoslankyne Sophie in 't Veldovej (Obnovme Európu) je zhodnotiť dodržiavanie zásad právneho štátu v krajine.

V rámci dvojdňového programu mala delegácia na pláne aj stretnutie s rodinami zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, diskusiu so zástupcami občianskej spoločnosti, novinármi aj vysokými štátnymi predstaviteľmi.

Koalícia áno, opozícia nie

Pellegrini namieta, že sa jej členovia nestretli so zástupcami opozície, iba koalície. Hovorí o tendenčnom prístupe. Vyzval ich, aby opustili SR a nevydávali tendenčné správy.

„Nemieni sa stretnúť a nestretla sa s relevantnými subjektami z opozície, čo považujem za absolútnu chybu. Preto si myslím, že akékoľvek závery tejto misie sú irelevantné a budú jednostranné,“ vyhlásil a odporučil „holandskej europoslankyni so svojimi kumpánmi“, aby si „zbalili kufre“, a keď mienia na Slovensku pôsobiť tendenčne a jednostranne, aby odleteli späť do Bruselu a voči Slovensku nevydávali žiadne vyjadrenia ani hodnotiace správy.

„Tak ako účelovo chodili na Slovensko predtým, tak v tom pokračujú aj dnes,“ dodal líder Hlasu-SD.

Čo považuje Peter Pellegrini za neprípustné?

Článok pokračuje na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM