Správy Politika

Krúpa otočil kormidlom! Matoviča vymenil za Sulíka, vstupuje do klubu SaS

Poslanec Národnej rady (NR) SR Juraj Krúpa, ktorý vo štvrtok (28. 7.) oznámil odchod z klubu OĽANO, vstupuje do poslaneckého klubu SaS.

Ilustračný obrázok k článku Krúpa otočil kormidlom! Matoviča vymenil za Sulíka, vstupuje do klubu SaS
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Informoval o tom na piatkovej tlačovej konferencii. „Napriek všetkému, čo som počúval za posledné dva roky v OĽANO, vnímam SaS ako stranu odborníkov, ale aj stranu, ktorá je jasne hodnotovo ukotvená,“ zdôvodnil Krúpa. Svoj krok komentoval ako logické vyústenie. Hovorí o dlhodobej spolupráci.

V klube Krúpu uvítala aj predsedníčka Anna Zemanová a predseda strany Richard Sulík. V SaS ho ustanovili za tímlídra pre obranu, zatiaľ sa nestáva členom strany.

Odchod z OĽANO Krúpa zdôvodnil hodnotovými obratmi OĽANO a príklonom hnutia k ultrakonzer­vativizmu. Za červenú čiaru označil úvahy o pripustení možnosti vytvorenia menšinovej vlády s podporou „rôznych kriminálnikov, extrémistov a fašistov“ počas koaličnej krízy.

K svojej budúcnosti na poste predsedu parlamentného brannobezpečnos­tného výboru sa Krúpa zatiaľ jednoznačne nevyjadril. „Všetko je možné. Nie som prilepený na žiadnu stoličku. Túto tému ešte otvoríme na rokovaní poslaneckého klubu SaS,“ povedal.

S Krúpom bude mať klub SaS 20 poslancov. Po prípadnej demisii ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej v septembri a jej návrate do parlamentu sa počet členov zvýši na 21, keďže jej náhradníčka je zo strany Za ľudí, kde Kolíková predtým pôsobila.

Čo je aktuálne v domácej politike?

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM