Správy Zo zahraničia

KURIOZITA DŇA: Víno tieklo potokom! Ulicou sa valili DVA milióny litrov červeného nápoja

Ulice obce Sao Lorenco de Bairro v strednom Portugalsku zaplavili pred pár dňami viac ako dva milióny litrov červeného vína, ktoré unikli z liehovaru, kde praskli dva tanky s vínom.

Ilustračný obrázok k článku KURIOZITA DŇA: Víno tieklo potokom! Ulicou sa valili DVA milióny litrov červeného nápoja
Zdroj: Twitter.com/Terror Alarm

Podľa denníka Diário Coimbra nebol pritom nikto zranený, vznikli však materiálne škody, čo vyvolalo nespokojnosť miestnych obyvateľov. Niektorým z 2000 obyvateľov obce sa totiž víno zaplavilo ich pozemky alebo aj pivnice.

Spoločnosť Destilaria Levira sa obyvateľom obce ospravedlnila a oznámila, že preberá plnú zodpovednosť za náklady spojené s čistením a odstraňovaním škôd.

Podľa spravodajského webu Jornal de Notícias sa miestnej samospráve s pomocou hasičov podarilo zabrániť tomu, aby sa víno dostalo do rieky a spôsobilo ekologickú katastrofu. Alkohol, ktorý sa podarilo zachytiť, previezli hasiči do čističky odpadových vôd.

Nateraz nie je známe, čo spôsobilo poškodenie nádrží na víno. Víno, ktoré v nich bolo uskladnené, by postačilo na naplnenie takmer troch miliónov fliaš obvyklého objemu.

Vedenie liehovaru vysvetlilo, že jeho veľké skladové zásoby vína sú dôsledkom reakcie vlády na prebytok vína v Európe, ktorý bol vyvolaný klesajúcim dopytom. V júni Európska komisia v reakcii na túto situáciu uviedla, že podporí opatrenia na premenu nadbytočného vína na biopalivo.

Prečítajte si aj:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM