red . Zo Slovenska

Lacný ruský supermarket dostal v niektorých krajinách STOPKU! Aké má plány na Slovensku?

Reťazec Mere láka zákazníkov na nízke ceny. Viaceré krajiny ale jeho príchod na trh kvôli ruskej invázii na Ukrajinu prehodnocujú alebo sa konať nebude.

Ilustračný obrázok k článku Lacný ruský supermarket dostal v niektorých krajinách STOPKU! Aké má plány na Slovensku?
Zdroj: YouTube.com/Reprofoto Starej Fotr

Ruská invázia na Ukrajine spôsobila, že starosta francúzskeho mesta Thionville pozastaví plánované otvorenie supermarketu ruskej značky Mere vo svojom meste. Budúcnosť ruskej maloobchodnej siete nie je istá ani v Belgicku.

Zmena plánu?

Spoločnosť pred ruskou inváziou oznámila, že má v pláne otvoriť prevádzky aj na Slovensku. A plány nemení ani po tom, čo väčšina sveta uvalila na Moskvu ekonomické sankcie.

„Naše plány sa nemenia. Ak prídeme na Slovensko, tak budeme bežnou slovenskou firmou. Aj naši dodávatelia sú v asi 80 percentách z Európskej únie. Sankcie voči Rusku by si nám teda nemali dotknúť,“ povedala pre TVNOVINY.sk manažérka nákupu Mere Natalia Sinkina.

Super lacné nákupy

Reťazec Mere láka zákazníkov na nízke ceny. Jeho prevádzky pripomínajú skôr sklad ako obchod. Zákazníci v nich nakupujú priamo z paliet, pričom produkty majú väčšie balenia.

„Príchod Mere na Slovensko je priaznivý z hľadiska budovania konkurenčného prostredia a je pravdepodobné, že v Českej republike a na Slovensku, bude reťazec postupne otvárať ďalšie predajne,“ zhodnotil analytik Boris Tomčiak.

Obchodný reťazec plánuje na slovenskom trhu otvoriť tri až päť predajní v priebehu budúceho roka. To, v ktorých slovenských mestách to bude, zatiaľ nie je známe.

Otváranie sa nekoná

Spoločnosť Mere koncom roka 2021 oznámila, že prvé tri supermarkety mali byť v obciach Flémalle, Opwijk a Couvine. Žiaden z nich sa napokon neotvára. Couvin je jedinou obcou, kde projekt ruskej predajne skutočne vstupuje do záverečnej fázy, obchod mal byť otvorený v polovici marca. Mestská samospráva sa však pod tlakom správ z Ukrajiny chystá toto rozhodnutie prehodnotiť.

Okrem Belgicka ruský maloobchodný reťazec sľuboval „veľkú ofenzívu“ aj v iných krajinách západnej Európy: otvorenie supermarketov Mere bolo naplánované tiež vo Francúzsku, Rakúsku, Spojenom kráľovstve a Taliansku.

Prečítajte si aj

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM