Správy Zo zahraničia

LEGENDÁRNA Zelenského khaki BUNDA má nového majiteľa: Poriadne sa pľasol po vrecku

Dražba s názvom Odvážna Ukrajina, ktorú organizoval aukčný dom Christie's, sa konala v londýnskej galérii Tate Modern s cieľom vyzbierať peniaze na humanitárnu pomoc pre Ukrajinu.

Ilustračný obrázok k článku LEGENDÁRNA Zelenského khaki BUNDA má nového majiteľa: Poriadne sa pľasol po vrecku
22
Galéria
Zdroj: TASR/AP

Flísová khaki bunda ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského sa v Británii vydražila za 90-tisíc libier. Dražbu vo štvrtok viedol britský premiér Boris Johnson, ktorý Zelenského nazval „jedným z najúžasnejších lídrov dnešnej doby“. TASR správu prevzala od denníka The Telegraph.

Podpora Ukrajiny

Zelenskyj sa objavuje od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu na verejnosti, počas videopríhovorov i stretnutí so štátnikmi v oblečení khaki farby.

Priatelia, podporte dnes Ukrajinu, aby krásne historické európske hlavné mesto Kyjev už nikto neohrozoval a aby Ukrajina bola opäť celistvá a slobodná,“ vyhlásil počas dražby Johnson.

Dražba s názvom Odvážna Ukrajina, ktorú organizoval aukčný dom Christie's, sa konala v londýnskej galérii Tate Modern s cieľom vyzbierať peniaze na humanitárnu pomoc pre Ukrajinu.

Kohútia šálka

Okrem Zelenského bundy sa dražila i šálka v tvare kohúta, ktorú dostal Johnson počas prechádzky so Zelenským v Kyjeve, a prehliadka Kyjeva v spoločnosti jeho starostu Vitalija Klička. O občerstvenie na dražbe sa postaral jediný ukrajinský šéfkuchár, ktorý je držiteľom Michelinskej hviezdy.

Zúčastneným sa prostredníctvom videa prihovoril i sám Zelenskyj, ktorý pochválil Spojené kráľovstvo aj „odvážneho Borisa (Johnsona)“.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM