Zo zahraničia

Legendárne americké BISTRO otvára v Prahe prvú prevádzku: Príde aj na Slovensko?

Jedna z najobľúbenejších amerických sietí fast foodov otvára svoje prvé pobočky v okolitých krajinách.

Ilustračný obrázok k článku Legendárne americké BISTRO otvára v Prahe prvú prevádzku: Príde aj na Slovensko?
Zdroj: Pexels.com , Pexels.com

Ešte počas tohto mesiaca bude mať sieť rýchleho občerstvenia KFC v Česku výraznú konkurenciu. Svoju prvú pobočku tam otvára ďalší známy americký fast food Popeyes. Informoval o tom portál aktuality.sk.

Popeyes otvoria svoju prvú českú pobočku na pražskom Václavskom námestí. Do konca roka by mala pribudnúť reštaurácia v Brne a aj na diaľnici v blízkosti hlavného mesta.

Obrovský záujem

Ide o priamu konkurenciu siete KFC. Rovnako ako ona aj Popeyes stavia hlavne na vyprážanej kuracine, ktorá je ručne obaľovaná.

Ako pre portál prezradil Marko Blaževič, ktorý má na starosti Popeyes v Česku a v Poľsku, pri vstupe na akýkoľvek trh je záujem hlavne o známy Chicken Sandwich. V Amerike sa vypredal za tri týždne, v Číne naň ľudia stáli v štvorhodinovom rade v Kanade jeho predaj spôsobil dopravné zápchy.

Príde aj k nám?

Keďže známy reťazec otvára svoje prvé pobočky v okolitých krajinách, je na mieste otázka, či sa chystá aj na slovenský trh.

„V tejto chvíli sa tím sústredí na otvorenie prvých reštaurácií v Česku a Poľsku, plány sú ambiciózne. Aj keď by bol slovenský trh logickým ďalším krokom, najskôr musíme vyskúšať náš koncept v Česku a Poľsku,“ prezradil pre aktuality.sk Marko Blaževič.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM