Zo zahraničia

NECHUTNÉ, čo sa dialo v baroch! Turistom nalievali NEDOPITÉ nápoje po iných

V baroch na gréckom ostrove zlievali nedopité nápoje do kanistra. Potom ich predávali ďalším zákazníkom.

Ilustračný obrázok k článku NECHUTNÉ, čo sa dialo v baroch! Turistom nalievali NEDOPITÉ nápoje po iných
Zdroj: Pixabay.com

V jednej z najobľúbenejších turistických destinácií v Grécku, na ostrove Korfu, sa šíri nepríjemný škandál. Tamojšie mesto Kavos je vychýrené bohatým výskytom rôznych barov a zábavných podnikov. Ako informoval portál tn.cz, miestni úradníci mali už dlhšiu dobu tušenie, že tam nie je všetko s kostolným poriadkom.

Tušili problémy

Mali podozrenie na pašovanie alkoholu, daňové úniky a manipulovanie pri predaji alkoholických nápojov. Finančný úrad neváhal a na prelome augusta a septembra tam vykonal desiatky kontrol.

Počas nich zistili, že 26 cateringových podnikov nevydalo viac ako 40-tisíc účteniek v celkovej hodnote viac ako 267-tisíc eur. Objavili sedem podnikov, ktoré predávali neoznačené alkoholické nápoje, ktoré boli zrejme pašované či falšované.

Nechutné odhalenie

To však nebolo to, čo samotných kontrolórov a aj turistov zaskočilo najviac. Najšokujúcejšie odhalenie priniesli výsledky laboratórnych testov.

„Z výsledkov následne vyplynulo, že dochádzalo k miešaniu rôznych nápojov dokopy. Barmani zlievali nedopité zbytky do kanistrov a následne ich predávali novým zákazníkom,“ píše portál.

Ako prezradil server amna.gr, podniky, v ktorých tieto nekalé praktiky odhalili, úrady na 48 hodín zatvorili a ich majiteľom udelili bližšie nešpecifikované pokuty. Kontroly teraz pokračujú v ďalších turistických destináciách.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM